Chaka Kahn, Cher en de italodisco - Het beste van... Disco

AVROTROS

Deze week verkennen we wederom het rijke disco-verleden van Toppop! Je komt meer te weten over niemand minder dan de disco-iconen Chaka Khan, Cher, Sabrina en Kylie Minogue!

Chaka Khan - I'm Every Woman

We zetten de disco diva's in het zonnetje en we beginnen met een icoon! Wie herinnert zich nou niet 'I'm Every Woman' van Chaka Khan? Met deze debuutsingle haalde ze meteen de eerste plek op Billboard’s R&B hitlijst. Een piepjonge Whitney Houston zong op het origineel al in het achtergrondkoor maar zij zou met hetzelfde nummer jaren later een hit scoren.

Cher - Strong Enough

En dan 'Strong enough' van Cher. Dit disco-nummer zorgde voor een ware opleving van haar carrière. Vandaag de dag blijkt het nummer nog steeds ontzettend populair, de muziekvideo telt miljoenen views op YouTube.

Sabrina - Boys

Een apart genre binnen de disco muziek is de 'Italodisco'. Sommige van onze gasten gruwelen van deze afgeleide van disco, terwijl anderen zich juist verkneukelen bij het zien van de Italo-clips. Zo zien we bijvoorbeeld Sabrina met 'Boys’.

Kylie Minogue - Magic

Disco is van alle tijden en ook nu nog een grote inspiratie voor talloze artiesten. Zo bracht Kylie Minogue vorig jaar een album uit dat grotendeels geïnspireerd is door disco. We zien in haar clips zelfs de klassieke lichtvloer terug, die kenmerkend was voor de discotheken in de jaren '80.