Cornald Maas en Peter Pannekoek komen je huiskamer binnen

AVROTROS

AVROTROS brengt cultuur bij je thuis. Cornald Maas en Peter Pannekoek laten je kennismaken met het culturele aanbod van Nederland door middel van gloednieuwe programma's en live uitzendingen vanaf het theaterfestival Opium op Oerol.

Theater Maas

31 mei | om 19.55 uur op NPO 2

Op woensdag 31 mei verrast Cornald Maas in Theater Maas enkele acteurs met hun nominatie voor de VSCD Toneelprijzen. Wie worden er dit jaar genomineerd voor de Theo en Louis d’Or, de onderscheidingen voor de meest indrukwekkende acteerprestaties?

Waarom gaan we niet vaker?

vanaf 31 mei | om 22.10 uur op NPO 2

In het nieuwe tv-programma Waarom gaan we niet vaker? zie je cultuur zoals je het nog niet eerder zag! In de afleveringen loodst cabaretier Peter Pannekoek je op een frisse manier door de wereld van theater en podiumkunsten. 

Alles is een podium en iedereen is publiek terwijl de magie van toneel naar televisie wordt gebracht. Peter Pannekoek laat zien wat voor moois er in de theaters gebeurt op een manier die bij hem past; snel, grappig, verrassend en scherp.

Opium op Oerol

van 12 tot en met 16 juni | om 19.50 uur op NPO 2

Cornald Maas brengt live verslag vanaf Oerol, het jaarlijkse kunst-, muziek- en theaterfestival op Terschelling. Met iedere dag een verrassende gast, reportages, gesprekken met makers en bezoekers van het festival en live muziek.