Daniel Dekker neemt afscheid van AVROTROS

AVROTROS

Na 32 jaar voor AVROTROS te hebben gewerkt als radiopresentator, hoofd radio en spokesperson bij het Eurovisie Songfestival, heeft Daniel Dekker vandaag zijn laatste werkdag voor onze omroep gehad. Bij zijn radioprogramma Muziekcafé op NPO Radio 2 werd hij door collega's en artiesten bedankt voor alle jaren. 

Meer dan 15 jaar was Daniel Dekker iedere zaterdagmiddag te horen op NPO Radio 2 als presentator van het populaire muziekprogramma Muziekcafé. Daarnaast was Daniel Dekker ook hoofd radio bij AVROTROS en had hij een grote rol bij het Eurovisie Songfestival als spokesperson.  

Reden genoeg voor veel Nederlandse artiesten en collega's om een lieve boodschap voor Daniel in te spreken: 

Zaterdagmiddag 1 augustus nam hij afscheid van zijn werk bij AVROTROS en Muziekcafé vanuit 013 in Tilburg. Waar Guus Meeuwis het programma muzikaal ondersteunde. Muziekcafé is en blijft  de plek waar je nieuwe maar ook gevestigde artiesten live hoort spelen. Voor de Coronacrisis was Muziekcafé ook een plek waar iedere zaterdag publiek gratis bij kon zijn, vanuit de Vorstin in Hilversum. Het programma blijft bestaan, maar met een andere presentator. Daniel Dekker maakt de overstap naar omroep MAX waar hij voor NPO Radio 5 een nieuw radioprogramma gaat maken. 

Gouden Microfoon en Gouden Award

Directeur audio van NPO Radio 2, Jurre Bosman, kwam ook nog langs in het programma om Daniel een bijzonder cadeau te overhandigen: 

Daarnaast ontving hij ook van vriend en collega Corné Klijn, namens iedereen van AVROTROS en NPO Radio 2 een Gouden Award: 

AVROTROSFoto: BulletRay

Daniel Dekker ontvangt Gouden Award

Binnenkort hoor je meer over de invulling van Muziekcafé op NPO Radio 2.