De kleine Simone wilde beroemd worden - Het Mooiste Meisje van de Klas

AVROTROS

De kleine Simone heeft op jonge leeftijd al een ambitieus pad voor zichzelf uitgestippeld. Ze wil beroemd worden. Simone wordt VJ bij muziekzender MTV. Haar leven staat jarenlang in het teken van feesten, reizen en Rock-'n-roll

In de jaren 90 is MTV dé muziekzender van Europa. Terwijl de jeugd door heel Europa non-stop videoclips kijkt, weten maar weinig mensen dat één van de populaire VJ’s van MTV een Nederlands meisje is, genaamd Simone Angel.

Verre van normaal

Simone groeit op in het nuchtere Enschede, waar ze nog ‘gewoon’ Simone Engeln heet. In Enschede is normaal doen al gek genoeg. Maar het huishouden bij moeder Dorien is verre van normaal.

De kleine Simone heeft op jonge leeftijd al een ambitieus pad voor zichzelf uitgestippeld. Ze wil beroemd worden. Ze zingt, ze danst en ze staat het liefst dagenlang op het podium.

“Simone mocht altijd alles”
Een vriendin over de jeugd van Simone

Fantastiche avonturen

Simone betreedt het grote podium als VJ bij muziekzender MTV, waar ze de grootste namen mag interviewen waaronder Tina Turner, Snoop Dogg en Busta Rhymes. Ze reist de wereld rond en maakt de meest fantastische avonturen mee. 

Het leven van Simone staat jarenlang in het teken van feesten, reizen en Rock-'n-roll. Maar zoals bij ieder feestje is het ooit een keer tijd om naar huis te gaan…

Jaap Jongbloed zoekt Simone op in haar nieuwe thuis, in een tropisch oord ergens in Midden-Amerika. Hoe is ze hier terecht gekomen?

Het verhaal van Simone, woensdag 14 juni 2023 om 21.25 uur op NPO 1.

HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS