De oude watermolen van Jos en Bob

AVROTROS

Als Bob na een reorganisatie op straat komt te staan, besluit hij dat alles anders moet. Samen met zijn vrouw Jos (57) pakt hij zijn boeltje om in het gehucht Blot l'Église een nieuw leven te beginnen. (Een herhaling van 13-05-2016).

In een oude watermolen willen de vijftigers een chambres d’hôtes met wellness beginnen. En hoewel koken niet hun specialiteit is, zal er ook tables d’hôtes worden aangeboden. Al met al een spannende onderneming.

Vol goede moed gaat het stel aan de slag. Alleen, het schiet niet op. De riolering, de elektra en de verwarming moet worden aangepakt en de gestelde deadline wordt ruimschoots overschreden.

En dan komt er ook nog eens verschrikkelijk nieuws uit Nederland: de broer van Jos is totaal onverwacht uit het leven gestapt. De tijd verstrijkt en Jos en Bob ploeteren dapper door. Hun leven is een grote bouwput en het is de vraag of ze daar ooit uit gaan komen.

Uitzending zaterdag 4 mei 2019 om 20.55 uur op NPO 1 (herhaling van 13-05-2016). Daarna is de uitzending hier terug te zien.