De schaduwzijden van een wijnchâteau

AVROTROS

In deze aflevering van Gorts Wijnkwartier vertelt Ilja dat hij bijna dagelijks mails en brieven ontvangt van mensen die zo graag wijnboer willen worden, net als Ilja. Maar, zien al deze mensen wel in dat het hebben van een wijnchâteau niet alleen maar rozengeur en maneschijn is?

Wat een luizenleven!

Ruim 25 jaar geleden kocht Ilja zijn eigen wijnchâteau. Op dat moment raadde bijna iedereen om hem heen dit idee af. "Het is een zwart gat waar je karren vol met geld in gooit, je ziet er nooit meer een cent van terug", zeiden (bijna) al zijn vrienden. Toch heeft Ilja het gedaan. En laten we eerlijk zijn; zo op televisie ziet het leven van Ilja Gort er behoorlijk rooskleurig uit. Lekker in het zonnetje wat druiven plukken, een wijntje hier en daar en een vrouw die elke avond een heerlijk maaltje voor je klaarmaakt. Veel beter wordt het niet, toch?

Vertel eens, Ilja...

In deze aflevering leest Ilja een brief voor die hij heeft gekregen van Wilfred. Hij vraagt zich namelijk af of Ilja hem niet even kan helpen met het vinden van een wijnchâteau in Frankrijk. Een goed moment voor Ilja om eens een keer goed aan alle kijkers van Gorts Wijnkwartier uit te leggen hoe het nu écht is om een wijnchâteau te runnen. Luister en huiver!