Alles over de schilderwedstrijd

AVROTROS

Schuilt er een ware Rembrandt in jou? Maak een eigen schilderij geïnspireerd op De Nachtwacht en doe mee met de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester.

Aanmelden gesloten - Update

Op dit moment is het niet mogelijk om je kunstwerk in te sturen. De top twaalf inzendingen wordt op maandag 7 maart 2022 bekendgemaakt op AVROTROS.nl. De winnaar wordt op dezelfde plek onthuld op maandag 14 maart 2022. 

Laat je inspireren door De Nachtwacht

AVROTROS organiseert een schilderwedstrijd omtrent het jubileumseizoen van Het geheim van de Meester. Ben jij de Rembrandt 2.0 die wij zoeken? Maak een schilderij geïnspireerd op De Nachtwacht, dit mag in dezelfde stijl of juist compleet anders geschilderd zijn. Schilder jij alle schutters op het doek of zoom je juist in op één specifiek karakter? De keuze is aan jou! 

AVROTROS

De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn, 1642 | Rijksmuseum

Lisa Wiersma en Michel van de Laar in de jury

Onderzoeker en kunstenaar Lisa Wiersma en restaurator Michel van de Laar uit Het geheim van de Meester zitten naast Robin Bosch, eindredacteur van het AVROTROS ledenmagazine MUZE, in de jury van de schilderwedstrijd.

De jury beoordeelt de ingestuurde schilderijen. Zij selecteren een top tien op basis van digitaal aangeleverde foto’s. Deze top tien schilderijen wordt maandag 7 maart 2022 bekendgemaakt op de website AVROTROS.nl. De winnaar wordt op dezelfde plek onthuld op maandag 14 maart 2022. 

Wat kun je winnen?

De winnaar krijgt een publicatie in het AVROTROS ledenmagazine MUZE, online aandacht op de social media kanalen van AVROTROS.Kunst en op AVROTROS.nl en ontvangt een vergoeding van €500,-. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester? 

De spelregels

Maak een schilderij geïnspireerd op De Nachtwacht. Alleen schilderijen worden toegelaten. Maak een goede foto van maximaal 2MB van je werk en upload deze als jpeg-bestand of png-bestand in het formulier onderaan deze pagina. 

Na de sluitingsdatum van de wedstrijd, maandag 28 februari 2022 om 12.00 uur, maakt de jury een selectie van tien werken op basis van de ingezonden foto's. Deze top tien wordt maandag 7 maart 2022 onthuld op AVROTROS.nl.

Na de bekendmaking van de top tien zal er contact worden gezocht met de kanshebbers. De winnaar hoort op 14 maart 2022 of diegene de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester heeft gewonnen. 

Om mee te doen met de schilderwedstrijd hoef je geen lid te zijn van AVROTROS. Wil je wel graag lid worden? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het ledenmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

Waar moet je op letten?

  • Je bent zelf de maker van het werk. 

  • AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.

  • Inzendingen moeten uiterlijk op maandag 28 februari 2022 voor 12.00 uur bij ons binnen zijn.

  • Je mag met één werk deelnemen.

Lisa Wiersma leert je schilderen

Tijdens het afgelopen seizoen van Het geheim van de Meester heeft Lisa drie tutorial-video's gemaakt die je kunnen helpen bij het maken van jouw schilderij. Zo legt Lisa in een aantal stappen uit hoe je huid, bloemen en glas kunt schilderen. Bekijk de video's hieronder. 

Doe mee met de schilderwedstrijd

Onderstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aanmelden als deelnemer aan de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester. Op basis van de foto maakt de jury een selectie. We vragen je e-mailadres om je op de hoogte te houden van je inzending en je telefoonnummer om je snel te kunnen bereiken als je werk door de jury wordt geselecteerd.

Je adres hebben we nodig om je een gratis exemplaar van het AVROTROS kunstmagazine MUZE te versturen, mits je geen lid bent van AVROTROS. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden na drie maanden verwijderd.