De slachtman - Bestseller Boy | Aflevering 2

AVROTROS

Met het vertrouwen van uitgeverij Hamer & Sikkel komt Momo’s sterrenbestaan langzaam op gang. Zijn boek wordt eindelijk gedrukt, zijn gezicht hangt op iedere straathoek en er wordt druk gezocht naar een mooie locatie voor de boekpresentie van ‘Mohamed, het Probleem’.

Toch is deze euforie voor korte duur. Momo's boek wordt per ongeluk in een gigantische oplage gedrukt. Zijn uitgever Maaike Hamer is ten einde raad, maar Momo hoopt dat een grootse boeklancering een succes van zijn meesterwerk zal maken.

“Iedereen haat mij. Mijn familie, Evelien en zelfs m’n uitgeefster”
Momo Zebbi

Grote consequenties
Als Momo's ouders er tijdens het Offerfeest achter komen dat het boek ook over hen gaat, eisen ze dat hij de uitgave stopzet. Ook zijn neef Brahim heeft hem eerder gewaarschuwd voor de reactie van zijn familie. Momo snelt naar de uitgeverij om zijn boek onder een pseudoniem uit te brengen, maar kan hij nu nog terug?

AVROTROS

Evelien - Zoë Love Smith

AVROTROS

Momo's familie komt erachter dat het boek ook over hen gaat

AVROTROS

Ilias - Jim Deddes

AVROTROS

Malik, de vader van Momo, als 10-jarig jongetje in Marokko

Tussen al deze ontwikkelingen door moet Momo zijn liefdesverdriet om Evelien wegslikken. Haar geloof in zijn boek en de doorbraak ervan is volledig afgebrokkeld en Momo voelt zich alleen. Ook de relatie tussen Momo en zijn familie komt op scherp te staan.

Bestseller Boy, zondag 4 december om 20.25 uur op NPO 3. Je kunt de serie ook in z’n geheel bekijken op NPO Plus.

De slachtman terugkijken op NPO Start