De wekelijkse cultuurshot van Peter Pannekoek: Waarom gaan we niet vaker?

AVROTROS

Een gigantische Marokkaanse bruiloft op een dakterras in Groningen, een absurdistische cabaret scene in een bos of een bushokje als podium voor een waanzinnige monoloog. In het nieuwe tv-programma Waarom gaan we niet vaker? wordt theater verplaatst van het toneel naar een verrassende locatie in de echte wereld... 

Alles is een podium

Alles is een podium en iedereen is publiek terwijl de magie van toneel naar televisie wordt gebracht. Cabaretier Peter Pannekoek laat zien wat voor moois er in de theaters gebeurt op een manier die bij hem past; snel, grappig, verrassend en scherp. Naast de voorstellingen die ons in vervoering brengen, voert Peter Pannekoek gesprekken met collega’s over het vak, hun inspiratie en slechte recensies.

‘‘Theater is mijn grote passie en het is mijn doel om door middel van dit programma die liefde bij iedereen aan te wakkeren. Ik hoop dat iedereen na elke aflevering denkt: Waarom gaan we niet vaker?’, aldus Peter Pannekoek.

Smakelijke cultuursnacks met een bite

Waarom gaan we niet vaker? is dé nieuwe wekelijkse cultuurshot. Smakelijke cultuursnacks met een bite.

Bij een viskraam - want in de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt - stelt Peter succesvolle theatermakers als Jeroen Woe en René van Meurs, die ooit in hun carrière slechte kritieken te verduren kregen, de confronterende vraag; valt er iets te leren van een slechte recensie?

Angsten, onzekerheden en dromen

Onder anderen podiumkunstenaars Hans Kesting, Jawad es Soufi en Ellen ten Damme beantwoorden zijn verrassende en ontwapende vragen over angsten, onzekerheden en dromen. Het nieuwe cabaretduo n00b verplaatst een scène van hun voorstelling naar het bos.

Alles is een podium

De cast van Les Misérables ontketent een revolutie op een plein in Assen en de vechtkunsten van de voorstelling Knock-Out van Jakop Ahlbom en ISH zetten een tafeltennisclub in Utrecht in lichterlaaie.

Met een unieke filmstijl wordt de ziel van de voorstelling behouden terwijl we verrast worden door het samenspel van verhaal en omgeving. Na het zien van dit programma is er maar één conclusie mogelijk: waarom gaan we niet vaker?

Waarom gaan we niet vaker? wordt geproduceerd door Medialane in opdracht van AVROTROS en is te zien vanaf woensdag 31 mei 2023 om 22.10 uur op NPO 2