Deze podcasts maken kans op de eerste Gouden Podcast award!

AVROTROS

Dit jaar wordt het voor het eerst in de geschiedenis van Het RadioGala van het Jaar de fonkelnieuwe Gouden Podcast award uitgereikt. De nieuwe publieksprijs zal worden overhandigt aan de podcast die de meeste stemmen wist te verwerven tijdens de officiële stemrondes eerder dit jaar. 

De stembussen zijn inmiddels gesloten. Rob Janssen ging in gesprek met Dionne Stax en Toine van Peperstraten bij het programma Stax&Toine om aan te kondigen welke drie podcasts kans maken!

Man man man, de podcast

Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström begonnen de podcast ooit om uit te zoeken hoe mannelijk ze zijn, maar inmiddels gaat het over van alles. De podcast is het theater in gegaan en het drietal heeft hun eigen boek geschreven. Volgens Rob is deze podcast het grote voorbeeld voor een hoop podcast makers. 

Rookworst de Podcast

Rookworst de Podcast is gestart door rapper Hef ter promotie van zijn nieuwe album. Hij noemt het zelf de enige podcast waarin alles bespreekbaar is en geen enkel onderwerp te ver gaat. Geregeld schuiven grote namen uit de Nederlandse hiphopscene aan. Rob denkt dat mensen de gezelligheid van Rookworst de Podcast wel goed kunnen gebruiken in deze tijd en dat de podcast daarom zo populair is.

Zender Obama Podcast

Deze podcast begon ooit als een komische ode aan de zenderpiraten, de Nederlandstalige muziek die ze draaien en de technische termen die ze door hun uitzending gooien. Rob schiet zelf al in de lach als hij het uit probeert te leggen. De podcast valt ook bij het publiek in de smaak en heeft daarom een plek tussen de genomineerden weten te bemachtigen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het RadioRing Gala? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter!

Wie er dit jaar met de prijzen naar huis gaan, is op 28 januari vanaf 20.00 uur te zien via het YouTube-kanaal van AVROTROS.

Let op: stemmen op de categorie Gouden Podcast is niet meer mogelijk... Wel kun je stemmen voor de Gouden RadioRing!

Stem hier voor de Gouden RadioRing!