Winnaar schilderwedstrijd

AVROTROS

Ruim 500 Nederlandse kunstenaars lieten zich inspireren door Rembrandts Nachtwacht. Voor het team van Het geheim van de Meester was de reconstructie van het meesterwerk de ultieme uitdaging en al deze kunstenaars hebben het eveneens getrotseerd. Al kan er maar één de winnaar zijn van deze speciale schilderwedstrijd... 

De jury, bestaande uit Lisa Wiersma, Michel van de Laar en Robin Bosch, konden niet wachten om de grote stapel inzendingen van de schilderwedstrijd uit te pluizen. 

Lisa over de hoeveelheid aanmeldingen: ''We moeten uit 563 werken de winnaar kiezen, dat wordt een klusje!'' Het viel Lisa op dat er veel grapjes en wijzigingen van De Nachtwacht tussen zitten. Het meisje is ook een populair thema bij de ingezonden kunstwerken. 

Welke thema's springen er nog meer uit en wie is de grote favoriet van de jury? In bovenstaande video zie je waarom de jury voor deze winnaar heeft gekozen of lees hieronder meer over het winnende werk. 

Het gesnapte meisje

Pascal van Gijtenbeek wint met 'Het gesnapte meisje' de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester. De winnares krijgt een publicatie in het AVROTROS ledenmagazine MUZE, online aandacht op de social media kanalen van AVROTROS.Kunst en op AVROTROS.nl en ontvangt een vergoeding van €500,-. 

Michel over de winnaar: ''Het idee komt regelrecht uit het midden van De Nachtwacht en door ons programma heeft ze dat idee gekregen.'' 

“Ze heeft een geweldig idee gefixeerd op dat doekje”
Michel van de Laar
AVROTROS

Pascal van Gijtenbeek - Het gesnapte meisje

Zo zag je De Nachtwacht nog nooit

Welke inzendingen staan in de top 12 van de jury en heb je ooit De Nachtwacht gezien met superhelden, beren en aliens? In onderstaande artikelen komen er meer imposante kunstwerken van de schilderwedstrijd aan het licht.