Dit zijn de genomineerden voor de Zilveren RadioSter Vrouw 2020!

AVROTROS

Het RadioGala van het Jaar komt er weer aan! Ook dit jaar wordt de bijzondere Zilveren RadioSter Vrouw uitgereikt. Gedurende de afgelopen dagen is er veel gestemd om te bepalen wie de publieksprijs mee naar huis mag nemen. Deze drie powervrouwen maken kans!

Marieke Elsinga

In 2011 begint Marieke Elsinga met radiomaken bij een aantal lokale omroepen in Amsterdam. Hierna volgt ze een radio-opleiding binnen Qmusic. Ze ging op pad als verslaggever voor Mattie & Wietze en een jaar later startte haar carrière op televisie. Eerst als co-presentator bij RTL Late Night en later bij RTL Boulevard. Hierna was ze geregeld te zien als deelnemer en als presentatrice van verschillende RTL-programma’s. 2018 was het geboortejaar van het succesvolle programma Mattie & Marieke, dat sindsdien te horen is in de ochtend op Qmusic.

Emmely de Wilt

Emmely de Wilt won vorig jaar de Marconi Award voor aanstormend talent en is nu genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw! Ze was voor het eerst met haar eigen programma, Motel de Wilt, te horen in 2018. In 2020 presenteerde Emmely het programma Bureau de Wilt, ter vervanging van Bureau Kijk in de Vegte. Al snel kreeg ze daar een nieuw programma bij, Het Oor Wil Ook Wat, wat sinds oktober 2020 in de vaste programmering van Radio 2 staat. Eerder heeft ze Stefan Stasse bij de Top 2000 vervangen, een tijdslot dat ze de afgelopen editie opnieuw ontving.

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt begon haar carrière op Curaçao bij Dolfijn FM (later Paradise FM) en al snel volgde een kans bij 3FM, waar ze in de nacht begon als invalster. Een aantal jaren later heeft ze haar eigen programma in het weekend. Ondertussen stopten de projecten nooit en zo bevond Annemieke zich in het glazen huis, ontwikkelde ze Uruzgan FM en was ze geregeld op televisie te zien. Veel mensen kennen Annemieke ook van haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016, waar ze het tot de finale schopt! In 2017 maakte ze na elf jaar de overstap van 3FM naar NPO Radio 2 waar je haar elk weekend kunt horen met Annemiekes A-Lijst, een programma waarin muziek centraal staat en luisteraars nummers aan kunnen vragen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het RadioRing Gala? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter!

Wie er dit jaar met de prijzen naar huis gaan, is op 28 januari vanaf 20.00 uur te zien via het YouTube-kanaal van AVROTROS.

Let op: stemmen op de categorie Zilveren RadioSter Vrouw is niet meer mogelijk... Wel kun je stemmen voor de Gouden RadioRing!

Stem hier voor de Gouden RadioRing!