DNA Onbekend - Frank en Leo willen antwoorden over hun ouders

AVROTROS

Na een schokkende ontdekking krijgt Frank het vermoeden dat zijn moeder misschien niet zijn echte moeder is geweest. Volkszanger Leo twijfelt door terloopse opmerkingen aan het feit of hij een kind van zijn vermoedelijke vader is, of toch van iemand anders. Met de hulp van Marlijn gaan ze op zoek naar antwoorden in DNA Onbekend.

Notitieboekje

Het leven van Frank wordt hevig opgeschud als hij een notitieboekje vindt met een opvallende aantekening. Het heeft er alle schijn van dat zijn moeder een groot geheim voor hem verborgen heeft gehouden.

Het gevoel dat hij zijn hele leven niet bij zijn familie heeft gehoord blijft maar aan hem knagen en nadat zijn moeder is overleden, besluit hij voor eens en voor altijd een antwoord op zijn vraag te zoeken.

“Het was geen liefdevol gezin.”
Frank

Door scheidingen en starre ouders kijkt Frank niet overwegend positief terug op zijn jeugd. Als zoon van een jachthavenhouder is hij wel een groot fan van watersport en neemt Marlijn mee in de boot naar de haven. Aanmeren bij het huis wil hij niet; de herinneringen aan zijn moeilijke jeugd zijn te sterk.

AVROTROS

Frank deed een opvallende ontdekking in een notitieboekje.

Snackbarhouder

Volkszanger Leo groeit met zijn ouders en zussen op in de binnenstad van Leiden. Het huwelijk van zijn ouders houdt geen stand, en na de scheiding krijgt zijn moeder een relatie met een snackbarhouder, die ook Leo heet.

Het gerucht ontstaat dat de jonge Leo een zoon van de snackbarhouder zou zijn en dat ook een aantal van zijn zussen een andere vader hebben. De hele familie zit vol vragen en is vastberaden om eindelijk duidelijkheid te krijgen.

“Het was niet alleen mijn vader, maar ook mijn maatje.”
Leo

De opmerkingen dat Leo geen kind van zijn vader zou zijn, doen hem pijn. De relatie met zijn vader is erg goed en na de scheiding van zijn ouders trekt hij bij hem in. Groot is dan ook het verdriet als zijn vader door een ongeluk om het leven komt.

Ondanks de hechte band tussen Leo en zijn vader wordt er in de familie gespeculeerd dat de twee geen familie zijn, en ook dat verschillende zussen van Leo door een andere man zouden zijn verwekt. DNA Onbekend wordt ingeschakeld om deze geruchten voor eens en voor altijd van een antwoord te voorzien. 

AVROTROS

Leo wil dat de geruchten ophouden.

DNA Onbekend zie je woensdag 25 januari 2023 om 21.20 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te kijken op NPO Start)