DNA Onbekend - Lisa en Pascal op zoek naar duidelijkheid over hun biologische ouders

AVROTROS

De vraag wie Pascal zijn biologische vader is begint steeds hardnekkiger te knagen wanneer Pascal zelf een kind krijgt. En de uit Colombia geadopteerde Lisa heeft al een tijdje contact met haar vermoedelijke moeder en halfzus, maar twijfelt hier nog aan. Marlijn Weerdenburg gaat voor hen op zoek naar de waarheid in DNA Onbekend.

Zekerheid over vader

AVROTROS

Pascal

Pascal geniet een fijne jeugd met zijn moeder, stiefvader en grootouders. Wie zijn biologische vader is blijft lang een raadsel. Het verlangen naar een antwoord op die vraag wordt groter als hij zelf vader wordt. Hij kan dan niet begrijpen hoe je als ouder niet bij je kinderen wilt zijn.

Zijn moeder heeft wel een idee wie Pascal’s biologische vader is. Als Pascal hem opbelt ontkent de man dat hij zijn vader is en vertelt hij dat Pascal’s moeder meerdere vriendjes had.

Zijn moeder houdt echter voet bij stuk dat deze man de vader is, maar voor Pascal blijft het idee over zijn vader een grijs gebied. Heeft zijn moeder gelijk of niet?

“<span><span><span><span><span><span>Ik heb maar één kant van het verhaal gehoord en er zijn altijd twee kanten.</span></span></span></span></span></span>”
Pascal

Halfzussen of niet?

AVROTROS

Marina en Lisa

De 29-jarige Lisa wordt als klein meisje geadopteerd uit Colombia. In Hoofddorp groeit ze op bij haar Nederlandse adoptieouders en haar adoptiezusje die ook uit Colombia komt.

Wanneer ze bevallen is van haar zoontje, belandt Lisa in een postnatale depressie. De psycholoog concludeert dat de depressies te maken kan hebben met Lisa’s adoptie. 

“<span><span><span><span><span><span>Ik wil geen band opbouwen als er over twintig jaar blijkt dat ze toch geen familie is.</span></span></span></span></span></span>”
Lisa

Lisa gaat op onderzoek uit en via Facebook komt ze in contact met Marina, die haar mogelijke halfzus zou zijn. Ze hebben allebei dezelfde moeder in hun adoptiedossier staan en al snel wordt er een video-call met hun vermoedelijke moeder geregeld.

Het verhaal lijkt rond, maar Lisa wil honderd procent zekerheid. Ze wil voorkomen dat ze zichzelf en haar zoontje in een leugen laat geloven en omdat haar moeder al snel om geld vraagt, wil ze graag een DNA-test laten doen.

DNA Onbekend zie je woensdag 18 januari 2023 om 21.20 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te kijken op NPO Start)