DNA Onbekend - Marlijn Weerdenburg zoekt antwoorden op de vragen van At, Petra en Jeanet

AVROTROS

In DNA Onbekend het verhaal van At. Hij is als baby afgestaan, maar vond een tijdje geleden zijn biologische familie. Hij wil graag zeker weten of deze familie ook echt de zijne is. En Petra en Jeanet krijgen een schokkend verhaal te horen van hun vader, vlak voor zijn overlijden. Sindsdien worstelen ze met de vraag of ze wel echte zussen zijn.

Biologische zussen?

De moeder van At was ongehuwd toen ze van hem beviel, en besloot hem daarom af te staan. Onlangs kwam At in aanraking met zijn biologische familie, waaronder zijn zussen.

De grote vraag is: zijn dat zijn halfzussen; zijn hele zussen of zijn ze biologisch helemaal niets van elkaar? At wil weten hoe het zit; een DNA test geeft hem de duidelijkheid die hij zoekt.

“Ik hoop dat er nu duidelijkheid komt: wie, wat, waar, hoe.”
At
AVROTROS

At

Een schokkend bericht

De zussen Petra en Jeanet hadden al 22 jaar geen enkel contact. Totdat Jeanet Petra onlangs belde met een schokkend bericht; hun vader zou vlak zijn dood hebben verteld dat Petra niet zijn biologische dochter is. 

Jeanet twijfelt echter zelf of zij wel een dochter is van hun moeder. Zouden de twee volle zussen, halfzussen of helemaal geen zussen zijn?

“Er was van zijn kant geen belangstelling naar mij toe.”
Petra
AVROTROS

Petra en Jeanet

DNA Onbekend zie je woensdag 8 februari 2023 om 21.20 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te kijken op NPO Start)

Luister nu ook naar de boeiende verhalen van achter de schermen in de DNA Onbekend podcast. Luister op Spotify of op Apple Music.