DNA Onbekend - Rindert en Lucy gaan op zoek naar de waarheid over hun ouders

AVROTROS

Al zijn hele leven voelt Rindert dat de relatie tussen zijn vader en hem niet helemaal goed loopt. Zou het iets te maken hebben met een andere grote liefde die zijn moeder had? Lucy kent een bewogen jeugd in Uganda en wil weten of de vader waar ze mee opgroeide ook haar biologische vader is. Ze schakelen de hulp van DNA Onbekend in om antwoorden te krijgen.

Weinig liefde

Rindert groeit op in Friesland en is de zoon van een zeeman. Zijn vader is vaak weg en op de momenten dat hij thuis is, voelt Rindert maar weinig liefde van hem. Door tal van vragen en verhalen omtrent zijn ouders begint hij te twijfelen. Waarom is het niet bekend waar zijn vader was toen hij verwekt zou zijn? En wat speelde er tussen zijn moeder en zijn oom? 

“Ik hoop dat mijn vader niet mijn vader is.”
Rindert

Zijn vriendin Suzanne merkt dat deze vragen hem al jaren dwars zitten, wat te merken is in hun relatie. Zij wil Rindert graag helpen om duidelijkheid te krijgen en geeft hem op voor DNA Onbekend.

AVROTROS

Rindert

Mishandeld

Lucy groeit op in Uganda en kent moeilijke tijden. De familie is arm en Lucy moet soms bedelen op straat. Ze woont met haar vader en zijn nieuwe vrouw; haar eigen moeder is overleden tijdens de bevalling, zo wordt haar verteld. Haar vader is streng en mishandelt Lucy, zowel lichamelijk als geestelijk. 

“Ik ben een verscheurd kind.”
Lucy

Verzonnen

Tot overmaat van ramp breekt in de jaren 80 een burgeroorlog uit in Uganda. Lucy moet vluchten, slaapt in bossen en voelt zich alleen. Op haar tiende gebeurt er iets wat haar leven op z’n kop zet: een vreemde vrouw vertelt dat ze Lucy’s moeder is en even later geeft haar vader ook toe dat de dood van Lucy’s moeder verzonnen is.

Ook vertelt haar moeder dat Lucy door een andere man is verwekt, en dus al die tijd niet bij haar biologische vader heeft gewoond. Lucy wil met DNA Onbekend achterhalen of haar moeder inderdaad de waarheid spreekt.

AVROTROS

Lucy

DNA Onbekend zie je woensdag 1 februari 2023 om 21.20 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te kijken op NPO Start)

Luister nu ook naar de boeiende verhalen van achter de schermen in de DNA Onbekend podcast. Luister op Spotify of op Apple Music​​​​​​​.