Een Nederlandse familie - De stamhouder | Aflevering 7

AVROTROS

De familie komt bij elkaar wanneer de Mimousse, Frans’ nieuwe vrouw, komt te overlijden. Het samenzijn zorgt echter niet voor troost, maar voor een gespannen sfeer.

BEKIJK DE AFLEVERING OP NPO PLUS (START)

Omdat Mimousse een lange tijd stiefmoeder voor Frans is geweest, laat ze hem een grote som geld na, iets waar Frans het niet mee eens is en hij verzwijgt het voor Alexander en Ellen. Sterker nog; hij verwijt Ellen en Alexander dat ze alleen zijn komen opdagen op de begrafenis om een deel erfenis op te eisen. 

Schijn ophouden

De oorlog is inmiddels bijna voorbij, maar het gevaar is nog niet geweken. Joan en Erica hebben de grootste moeite om hun onderduiker buiten schot te houden en tegelijkertijd de schijn op de houden dat ze met de bezetter symphatiseren. Om ervoor te zorgen dat hij na de oorlog niet als collaborateur te boek zal staan, moet Joan nauw samenwerken met het verzet. 

Terug naar het front

Frans wil terug naar het front, ondanks dat Wera hem liever dichtbij huis houdt vanwege de kleine Alexander. Inmiddels heeft het nieuws van Alexander’s geboorte ook de Oude Heer bereikt, en hij wil zijn stamhouder ook graag bij zich hebben…

AVROTROS

Mimousse

AVROTROS

Frans en Alexander

AVROTROS

Joan bij het verzet

AVROTROS

Wera en Alexander

AVROTROS

Frans

AVROTROS

Ellen