Een uitgeblust huwelijk en een scène uit Les Misérables in Waarom gaan we niet vaker?

AVROTROS

Wakker worden met een 1 ster-recensie, een voorproefje van een uitgeblust huwelijk, een scène uit de musical Les Misérables en een gesprek met theatermaker en actrice Romana Vrede. Peter Pannekoek voorziet je van deze cultuursnacks in de tweede aflevering van Waarom gaan we niet vaker? 

Hoor je het zingen op de straat?

De musicallegende Les Misérables heeft tijdens de Musical Awards 2023 maar liefst zes awards gewonnen, waaronder de publieksprijs voor Beste Musical. Speciaal voor Waarom gaan we niet vaker? treedt de cast op met het bekende nummer 'Hoor je het zingen op de straat.'

Waarom gaan we niet vaker?

In Waarom gaan we niet vaker? zie je cultuur zoals je het nog niet eerder zag! In het programma loodst cabaretier Peter Pannekoek je op een snelle en verrassende manier door de wereld van theater en podiumkunsten. 

'Een mens met een missie'

Voor welke rol is theatermaker en actrice Romana Vrede het diepst gegaan en wat zijn haar vaste rituelen voordat ze een show begint? 'Ik zie een mens met een missie en dat is om de wereld blijven te veranderen', aldus Peter Pannekoek over de actrice.

Een voorstelling over hoe je uit het leven breekt, zonder er zelf aan kapot te gaan. In deze uitzending zie je een scène, opgenomen in één shot, uit het toneelstuk Revolutionary Road.

Eén van de vijf sterren

Wat doet een slechte recensie met je? Peter Pannekoek vraagt het aan cabaretier René van Meurs. Zijn tweede voorstelling kreeg ooit in de Volkskrant één van de vijf sterren...

Waarom gaan we niet vaker? zie je op woensdag 7 juni 2023 om 22.10 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Kijk de aflevering (terug) via NPO Start