Flikken de Podcast - de impact van Flikken Maastricht

AVROTROS

Ruim 2 miljoen kijkers, elke week en dat al 17 seizoenen lang! We kunnen er niet omheen, Flikken Maastricht heeft een blijvende indruk achtergelaten. En dat zit ‘m natuurlijk in de Fleva momenten, die geweldige Flikken familie, maar óók in de verhaallijnen. Host Ben Prins zoekt in deze aflevering van Flikken de Podcast naar de impact op de kijkers van de serie Flikken Maastricht.

Het bereik van Flikken Maastricht is breed en dat komt door het maatschappelijke karakter van de verhalen. Het betrekt de kijkers bij de serie omdat ze het herkennen of er al een eigen mening over hebben.

Zo ging het over onder anderen een schietpartij op school, het belagen van hulpverleners, PTSS, huiselijk geweld en de LHBTIQ gemeenschap. Allemaal maatschappelijke onderwerpen uit het echte leven. 

Drama

‘We vinden het eigenlijk superleuk dat we er voor iedereen zijn en dat ook mensen thuis zich herkennen.’, vertelt Brenda Matthijs in de podcast. Zij is dramaturg bij AVROTROS en begeleidt de inhoud van de serie vanuit de omroep. 'We maken geen documentaire maar laten het in drama vorm wel zien.'

“Het zijn pittige onderwerpen, maar wel wat er echt gebeurt”
Brenda Matthijs over de heftige verhaallijnen

De fans

En op wie maakt Flikken Maastricht de meeste impact? Op de fans natuurlijk! Victor Reinier vertelt: ‘Er zijn echt groepjes, vooral meisjes, die elkaar via Flikken hebben ontmoet.’ Hoe leuk is dat?! 

AVROTROSAVROTROS

Ben Prins en Oda Spelbos

Wat zorgt ervoor dat Flikken Maastricht zoveel betekent voor de fans? En zijn er nog speciale Flikken rituelen? Fans vertellen hun verhaal in deze aflevering van Flikken de Podcast. Één ding is zeker: jong en oud zit op vrijdagavond aan de buis gekluisterd! 

Flikken de Podcast over de impact van de serie hoor je vanaf vrijdag 19 mei 2023, 7.00 uur via jouw favoriete podcast app.