Flikken de Podcast - In gesprek met de commissarissen uit Flikken Maastricht

AVROTROS

Wat is een politieserie zoals Flikken Maastricht zonder een commissaris? Iemand aan het roer die vanuit haar kantoor het team aanstuurt en er altijd is op de belangrijkste momenten. In aflevering 1 van het nieuwe seizoen van Flikken de Podcast gaat host Ben Prins langs bij verschillende acteurs die de rol van commissaris in de serie iconisch maakten. Het is een aflevering met een lach en een traan.

Natuurlijk gaat Ben Prins langs bij de huidige commissaris van het team; Thea Zitman, gespeeld door Irma Hartog. 'Thea maakt zelf eigenlijk helemaal niets mee.' Ook vertelt ze over haar relatie met Floris Wolfs.

“Ik heb een haat-liefdeverhouding met Wolfs”
Irma Hartog over haar personage Thea Zitman

Enige mannelijke commissaris

Ook actrice Ria Eimers komt voorbij. Zij dook tot nu toe het vaakst in de rol van commissaris, 8 seizoenen lang. In de podcast blikt ze terug: ‘Die strengheid, die autoriteit dat zat er gewoon in bij mij geloof ik. Ik heb dat niet moedwillig gespeeld.’ 

En ook Helmert Woudenberg komt aan het woord in de podcast. Hij is als Eugène Hoeben tot nu toe de enige mannelijke commissaris in Flikken Maastricht.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

AVROTROSAVROTROS

Helmert Woudenberg speelde commissaris Eugène Hoeben

AVROTROSAVROTROS

Actrice Ria Eimers als langstzittende commissaris Frieda Mechels

AVROTROSAVROTROS

Irma Hartog speelt commissaris Thea Zitman

Is het jou al opgevallen dat Thea Zitman smetvrees heeft?! Dit en meer onthullingen hoor je in de eerste aflevering van Flikken de Podcast seizoen 2. Je luistert Flikken de Podcast nu via jouw favoriete podcast app of bovenaan dit artikel.