Genomineerden 16e editie Gouden RadioRing bekend

AVROTROS

De luisteraar heeft zijn stem uitgebracht; de genomineerden voor de Gouden RadioRing zijn bekend! De afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete radioprogramma, radiopresentator- en presentatrice en podcast van het jaar. Welke radioprogramma’s horen volgens het Nederlandse publiek bij de top 5? 

Voor de Gouden RadioRing zijn genomineerd:

Ekdom in de Morgen (Radio 10)
Mattie en Marieke (Qmusic)
Partij voor de Vrijdag (NPO 3FM/AVROTROS)
Somertijd (Radio 10)
De Staat van Stasse (NPO Radio 2/KRO-NCRV)

Deze vijf programma’s hebben de meeste stemmen gekregen en maken kans op de felbegeerde Gouden RadioRing. Tevens maakt AVROTROS de genomineerden voor de Zilveren Radioster Man, Zilveren Radioster Vrouw en Gouden Podcast bekend.

Welke mannelijke en vrouwelijke presentatoren horen volgens het Nederlandse publiek bij de top 3?

Genomineerden Zilveren RadioSter Vrouw:

Eva Koreman (NPO 3FM/VPRO)
Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS)
Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV)

Genomineerden Zilveren RadioSter Man:

Gerard Ekdom (Radio 10)
Bram Krikke (Qmusic)
Mattie Valk (Qmusic)

En welke podcasts horen er volgens het publiek bij de top 3?

Genomineerden Gouden Podcast:

BROERS met Sam & Rijk
De Tumor Tapes (NPO 3FM/BNNVARA)
Zender Obama Podcast

Wie van de genomineerden uiteindelijk de Zilveren RadioSterren en de Gouden Podcast gaan winnen, heeft het publiek al besloten, maar welk programma de Gouden RadioRing krijgt nog niet. De stembussen voor de tweede ronde zijn inmiddels geopend op RadioRing.nl. Tot donderdag 27 januari om 20.30 uur kan de luisteraar bepalen welk programma uit de top 5 gaat winnen.

Stem op jouw favoriete radioprogramma 

Wie uiteindelijk met dé radioprijzen van Nederland naar huis gaan, wordt bekendgemaakt op donderdag 27 januari tijdens het RadioRing Gala, in aanwezigheid van de genomineerden (zonder publiek). Normaliter wordt de presentatie van het Gala gedaan door het vaste gezicht van de RadioRing, Rob Janssen (NPO 3FM), maar gezien zijn nominatie dit jaar ligt de presentatie voor deze editie in handen van radiomaker, presentator en journalist Hila Noorzai. 

Vanaf 20.00 uur is de uitreiking te zien via het YouTube-kanaal van AVROTROS. Alle ontwikkelingen rondom de 16e editie van het RadioRing Gala zijn te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.