Gijs Scholten van Aschat: Johan Cruijff, Orkater en Jacques Brel

AVROTROS

Acteur Gijs Scholten van Aschat blikt vooruit op de voorstellingen en concerten van de komende maanden: waar kunnen we ons op verheugen? 

AVROTROS

 

Gijs Scholten van Aschat is sinds 2010 vaste acteur bij Internationaal Theater Amsterdam en speelde tientallen uiteenlopende rollen op de planken en op het witte doek. 

“<span><span><span><span><span><span>Met je collega’s een voorstelling spelen voor publiek en na afloop een biertje drinken: dat heb ik echt enorm gemist</span></span></span></span></span></span>”
Gijs Scholten van Aschat

De voorstellingen:

1. 14 de musical
Verwacht september 2021 – AFAS Theater in Leusden, Out of Office Productions

14 de musical vertelt het verhaal van Nederlands’ beste voetballer aller tijden, de legendarische nummer 14. Het is een brutale ode aan Johan Cruijff. Deze inspirerende reis door Cruijff’s veelbewogen leven is vanaf september 2021 te zien in het gloednieuwe AFAS Theater Leusden midden in het land. 14 de musical wordt geregisseerd door Tom de Ket en gemaakt in samenwerking met AFAS Software en Cruyff Management.

Gijs: "Hij heeft iets mythisch. En het is natuurlijk ook mijn jeugd. Dus ik vind het ook eng; ze komen aan iemand die heel groot voor mij is geweest. Tegelijkertijd ben ik ook heel benieuwd wat ze daaruit gaan halen"

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over 14 de musical

2. De Gliphoeve
Deel 2 van muzikale trilogie
Verwacht voorjaar 2021 – Bijlmer Parktheater De Gliphoeve – Orkater ism Bijlmer Parktheater.

Na het succes van Woiski vs. Woiski presenteert Orkater nu De Gliphoeve, deel twee van een muzikale trilogie over de ontvangst van Surinamers in Nederland. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme en het moeizame proces van integratie. 

Gijs: "Orkater maakt natuurlijk altijd ontzettend spannende, niet voor de hand liggende voorstellingen. Bodil de la Parra heeft het geschreven, die zelf uit Suriname komt en haar man Geert (Lagerveen) regisseert het. Dat zijn allemaal hele spannende ingredienten."

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over De Gliphoeve


3. Sinan Eroglu zingt Jacques Brel
Sinan Eroglu 23 - 27 JUNI – DeLaMar Theater

Op pure, ontroerende wijze zingt Sinan Eroglu de prachtige nummers van Jacques Brel. Sinan was vastbesloten zijn leven lang te acteren, toen hij dankzij Brel zijn eigen muzikaliteit ontdekte. De manier waarop deze legendarische artiest verhalen vertelde op muziek, raakte Sinan recht in zijn ziel. In Sinan Eroglu zingt Jacques Brel vertelt hij aan de hand van verhalen en muziek over onze universele zoektocht naar geluk.

Gijs: "Brel levert zich met huid en haar uit. Dat vind ik geweldig om te zien: je echt overleveren aan een lied. Je bent het liedje, je zingt het niet. Ik versta geen Turks, maar het maakt niet uit in welke taal je Brel zingt, het blijft fascinerend."

Klik hier voor meer informatie over Sinan Eroglu 

AVROTROS