Gort over de Grens - la douce France

AVROTROS

Voor de vijfde serie van Gort over de Grens blijft Ilja Gort dicht bij huis. Dit jaar gaat hij op pad door het voor hem zo geliefde Frankrijk. Hoe komen de Fransen toch aan hun kennis van lekker eten, van die mooie wijnen, van schoonheid, en wat zegt al dat heerlijks over de Fransen zelf, en over het land? Wat is het geheim van la douce France? Gort over de Grens is op vrijdag 29 januari en vrijdag 5 februari 2021 om 20.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2. Door corona zijn de overige afleveringen opgeschort tot januari 2022.

Dit keer maar twee avonden van Gort over de Grens. De opnames gingen voortvarend van start, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Ilja Gort: “Na mijn indrukwekkende reizen voor Gort over de Grens naar Spanje en Italië kon ik niet wachten ‘mijn’ Frankrijk te laten zien. Met pijn in het hart maar zeker ook het volste begrip moesten we de opnames door corona vroegtijdig staken. Zie deze twee afleveringen als een cadeau voor de liefhebbers, waarin we samen weg kunnen dromen over mijn inmiddels tweede vaderland Frankrijk en uit kunnen kijken naar de mooie reizen die hopelijk snel weer gaan komen.” 

Overige afleveringen - Update

De overige afleveringen van deze reeks worden vanaf 8 januari 2022 uitgezonden op zaterdag om 20.40 uur op NPO2

“Zie deze twee afleveringen als een cadeau voor de liefhebbers”
 

Afl. 1 – De twee gezichten van de Elzas

In de eerste aflevering, op 29 januari, reist Ilja Gort door de Elzas, een zonovergoten provincie met het beste van de Franse en Duitse invloeden. In de Elzas ontdekt Ilja het oudste wijnvat ter wereld, gaat hij bijna knock-out bij het proeven van de kampioen onder de stinkkazen, duikt hij in een zwembad van zuurkool en geniet hij van de geheime wijn van de Elzas.

AVROTROSAVROTROS

 

Kijk deze aflevering terug op NPO Start

Afl. 2 – De magie van Bretagne

In het mysterieuze land van Asterix en Obelix, waar de stoerste Fransen wonen en de wind het hele jaar om de rotsen huilt, krijgt Ilja in de tweede aflevering op 5 februari eindelijk antwoord op de vraag of oesters potentieverhogend werken.

Toverdrank

Verder gaat hij op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd, neemt Ilja een flinke slok van een bijzondere toverdrank, waar de meeste mensen drie dagen knock-out van gaan en maakt hij kennis met het geheime Bretonse wapen, waar vriend en vijand huilend van op de vlucht slaan.

AVROTROSAVROTROS

 

AVROTROSAVROTROS