Hier kun je het Gouden RadioRing Gala kijken

AVROTROS

Alles rondom de uitreiking van de Gouden RadioRing is live te volgen op het YouTube kanaal van AVROTROS. De grote vraag van deze avond is wie er met de Gouden RadioRing voor beste radioprogramma naar huis gaat. Donderdagavond 27 januari om 20.00 uur gaat de 16e editie van het Gouden RadioRing Gala van start.

Naast de Gouden RadioRing worden ook de publieksprijzen voor favoriete radiopresentator- en presentatrice (Zilveren RadioSterren) en de Gouden Podcast voor podcast van het jaar uitgereikt. Tevens worden de juryprijzen voor de Marconi’s deze avond uitgereikt.

Dit zijn de genomineerden

Gouden RadioRing

Ekdom in de Morgen (Radio 10)

Mattie en Marieke (Qmusic)

Partij voor de Vrijdag (NPO 3FM/AVROTROS)

Somertijd (Radio 10)

De Staat van Stasse (NPO Radio 2/KRO-NCRV)

Er kan nog tot 27 januari 20.30 uur gestemd worden via RadioRing.nl voor de Gouden RadioRing. Op de overige categorieën (de Zilveren RadioSterren en de Gouden Podcast) kan niet meer gestemd worden.

Zilveren RadioSter Man

Gerard Ekdom (Radio 10)

Bram Krikke (Qmusic)

Mattie Valk (Qmusic)Zilveren RadioSter Vrouw

Eva Koreman (NPO 3FM/VPRO)

Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS)

Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV)


Gouden Podcast

BROERS met Sam & Rijk

De Tumor Tapes (NPO 3FM/BNNVARA)

Zender Obama Podcast

Marconi Award voor Aanstormend Talent

Andres Odijk (NPO 3FM/KRO-NCRV) 

Mai Verbij (NPO Radio 1/BNNVARA) 

Jarno van der Wielen (SLAM!)


Marconi Award voor Beste Zender

NPO Radio 5 de winnaar is van deze felbegeerde prijs. De jury zegt: “NPO Radio 5 is opgericht als zender met de specifieke doelgroep ‘ouderen’. Maar zeker is dat ook de generatie erachter de zender steeds vaker vindt. NPO Radio 5 was in 2021 de zender die het meeste marktaandeel wist te winnen; en dat zonder een FM-frequentie. De zender bevat programma’s die al jaren lang meegaan, waaronder Arbeidsvitaminen als langstlopende programma. Kortom, NPO Radio 5 is een kwaliteitszender geworden en dat is de luisteraar ook opgevallen.”


Marconi Oeuvre Award
 voor Stefan Stasse
De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor radiopresentator Stefan Stasse. De Staat van Stasse-presentator werd in de NPO Radio 2-studio door radio-icoon Peter van Bruggen met het heuglijke nieuws verrast.

Over de winnaar zegt de jury: “Stefans unieke creativiteit is wat vele radiomakers inspireert: origineel zijn met inhoud, fantasie blijven gebruiken en de band met luisteraars uiterst serieus nemen. Absoluut een Marconi Oeuvre Award waardig!”