Hoe is het met Jolanda, Marijke en Willem na hun DNA-test?

AVROTROS

In de uitzending van dinsdag 8 maart 2022 krijgen Jolanda en Marijke en vader Willem van Dionne Stax het verlossende antwoord op hun vraag: is mijn vader mijn biologische vader?

Jolanda

Pas drie jaar geleden vertelt een familielid Jolanda dat haar overleden vader niet haar echte vader is. Haar moeder geeft toe dat Jolanda een andere vader heeft, maar wil niet zeggen wie het wel is. Uit eigen onderzoek zou oom Ben, de man van haar tante haar vader kunnen zijn. Een DNA onderzoek met het DNA van haar zus Thea en dat van de dochter en zoon van oom Ben moet duidelijkheid geven.

AVROTROS

Thea en Jolanda

Update: al 50 jaar (half)zussen

De uitslag heeft een grote impact gehad op Jolanda. Ze was teleurgesteld dat ondanks al het aandringen, nooit eerder deze waarheid boven water is gekomen. Ze heeft veel steun van haar man, kinderen en natuurlijk haar zus Thea. 

Toch is het voor de twee zussen zwaar om bevestigd te hebben dat ze officieel 'maar' halfzussen zijn. Dit verandert echter niets aan hun band.

Marijke en Willem

Marijke Haar vader Willem draagt de achternaam Van Ommeren, maar komt er pas als hij gaat trouwen achter dat hij is geboren onder de naam Hellendoorn. Om duidelijkheid te krijgen of vader Willem van Ommeren het is wordt het DNA van Willem vergeleken met dat van zijn broer. Om uit te zoeken of Dirk Hellendoorn het is wordt het DNA van Willem vergeleken met dat van een neef van vader Dirk. 

AVROTROS

Willem en Marijke

Update: voor mijn gevoel is het Van Ommeren

De uitslag heeft bij zowel Willem als Marijke voor een enorme opluchting gezorgd. Willem kwam pas na de uitslag erachter dat hij het toch belangrijker vond dan hij van tevoren had gedacht.Ze vinden het allebei heel fijn dat er nu duidelijkheid is en dat er nooit is gelogen over wie de vader van Willem is.

“ik kan nu rustig slapen”
Willem

Marijke heeft nog wel altijd vragen waarom de erkenning van haar vader nooit is geregeld maar heeft er vrede mee dat ze hier nooit achter zal komen.