Ik Vertrek: Estée en Taïf horen thuis in de Dominicaanse Republiek

AVROTROS

De Utrechtse Estée (28) en Taïf (34) zijn echte vrije geesten; ze leven in het hier en nu. Om aan de Nederlandse ratrace te ontsnappen zeggen ze hun banen op om de wereld rond te reizen. Eenmaal in de Dominicaanse Republiek aangekomen, worden ze op slag verliefd en wanen ze zich thuis.

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

AVROTROS

 

Op 500 meter van het strand

Het stel koopt voor 124.000 euro een pand in kitesurfwalhalla Cabarete. Het gebouw was voorheen een opvangcentrum voor verslaafden. Het staat er behoorlijk vervallen bij, maar het stel ziet er potentie in. Ze willen er een ontmoetingsplek voor reizigers van maken.

“De vibe is zo waanzinnig! Hier horen we thuis”
 

Alles moet op de schop en er is haast geboden, want over vijf maanden moeten de gastenkamers, yogaruimte en bar klaar zijn voor gebruik. Het stel vertrouwt blind op hun Dominicaanse aannemer dat dit gaat lukken. Totdat de beoogde 50.000 euro voor de verbouwing veel te weinig blijkt te zijn. De kosten lopen gaandeweg meer en meer op en de deadline komt steeds dichterbij.

Op de proef gesteld

Een dag voor de grote opening zijn de bedden nog niet geleverd, moet de generator nog worden aangesloten en dreigt een tropische regenbui het feest te verpesten. De vermoeidheid slaat toe en het geduld van Estée en Taïf wordt flink op de proef gesteld...