Ik vertrek Fam. Schimmel - Frankrijk

AVROTROS

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven worden gevolgd. We volgen de familie Schimmel. (herhaling van 29-11-2007)

Hans (50) en Wendy (36) vormen met hun twee roodharige kinderen Madelief (7) en Berend (1) het populairste gezin uit de straat. Vrienden, familie, buren, collega’s, bekenden én onbekenden lopen de deur bij de Haagse familie plat want Hans en Wendy zijn nooit te beroerd om een straatfeest of borrel te organiseren. Toch verruilen zij hun bruisende sociale leven in Den Haag voor een ingetogen plattelandsleven in het slaperige Franse dorpje Belleix. Zij zullen hier een pension, gelegen in een oud stationnetje gaan runnen. Om de hoek ligt het huis waarin de familie zal gaan wonen.

Jammer genoeg is dit huis allesbehalve bewoonbaar. Er is geen warm water en zelfs de riolering moet nog worden aangelegd. Gelukkig zijn Hans en Wendy rasoptimisten en vinden zij het niet erg om de eerste tijd in een piepkleine stacaravan op hun terrein te wonen. Als de verbouwing zwaar tegenvalt en de koude Franse winter intreedt, is het zelfs voor Hans en Wendy moeilijk om positief te blijven. Bovendien is Hans hartpatiënt en was het juist het stressvolle Hollandse leven wat hij wilde ontvluchten. De vraag is of Hans en Wendy hun gedroomde rust en geluk zo ver van huis daadwerkelijk gaan vinden.