Jacqueline Govaert: liefdesverdriet, tante Leen en fadomuziek

AVROTROS

Zangeres Jacqueline Govaert over liefdesverdriet en Robert Long, de uitdagingen van sociale media en de overeenkomst tussen tante Leen uit de Jordaan en fadozangeres Maria de Fátima.

AVROTROS

 

Govaert werd in één klap bekend als frontvrouw van de band Krezip dankzij het nummer 'I Would Stay'. Na vier succesvolle albums besloot de groep te stoppen, om na Jacqueline's solocarrière weer bij elkaar te komen. Samen met Cornald bespreekt ze drie voorstellingen waar we ons de komende tijd op kunnen verheugen. 

“<span><span><span><span><span><span>“</span></span></span></span></span></span>Op het podium staan is toch een soort verslaving<span><span><span><span><span><span>”</span></span></span></span></span></span>”
Jacqueline Govaert over fysiek optreden

De voorstellingen:

1. De dag dat ik Robert Long ontmoette...
Vanaf 24 september t/m 19 november 2021

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Robert Long overleed. Een mooi moment om zijn liedjes weer te laten horen. ‘Uit liefde en respect’, een hommage aan Robert Long werd twee avonden gespeeld in het uitverkochte Nieuwe Luxor Theater. Nu komt er een reprise n.a.v. de succesvolle tournee in 2018- 2019 ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette...’. De bekende en ook nog onbekende liedjes worden gezongen en verbonden door soms grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen.

Jacqueline: "Op gegeven moment kregen we te maken met gebroken harten op de basisschool. Mijn moeder draaide toen Robert's lied 'Kalverliefde', dat sleepte ons er echt doorheen."

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over De dag dat ik Robert Long ontmoette...


2. Maria de Fátima: Met ziel en zang
Vanaf april 2021

In de gedwongen pauze van afgelopen maanden maakte Fado diva Maria de Fátima haar meest persoonlijke programma: ‘Met ziel en zang’. Daarin legt Maria de nadruk op (nieuw) eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen. Haar prachtige stem, haar weergaloze charisma en haar vertolkingen vol oprechte emoties voelen als de warme omhelzing waaraan iedereen behoefte heeft in deze onzekere tijd.

Jacqueline: "Prachtig. Het raakt gewoon direct, je krijgt meteen kippenvel. Toen ik dit hoorde dacht ik: even naar adem happen."

AVROTROS

 

Klik hier voor meer informatie over Maria de Fátima: Met ziel en zang 


3. Ik ben er even niet
Maas Theater, livestream 5 maart

Ik ben er even niet is een bonte mix van theater, dans en muziek van de makers van Liefde (Gouden Krekel 2017) en Hallo familie (Zilveren Krekel 2019). Ik ben er even niet gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De wens om te gamen, te vluchten in show en glitter of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur en je hebt geen zin om open te doen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt. 

Jacqueline: "Er is de hele tijd zo veel en alles gaat zo snel: dat is de uitdaging van deze tijd. Zeker voor jonge kinderen. Het is heel goed om daar met ze over te praten."

AVROTROS