Jeroen Spitzenberger als Pim Fortuyn en Ramsey Nasr als Ad Melkert in nieuwe AVROTROS dramaserie

AVROTROS

In de nieuwe dramaserie ‘Het jaar van Fortuyn’ staat de verkiezingsstrijd in 2002, tussen de flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn en PvdA-lijsttrekker Ad Melkert centraal. Jeroen Spitzenberger speelt Pim Fortuyn en Ramsey Nasr neemt de rol van Ad Melkert voor zijn rekening.

In de serie zie je hoe met de opkomst van Fortuyn niet alleen in politiek Den Haag, maar in het hele land de gemoederen hoog oplopen. In een periode van nog geen jaar, tussen de aanslagen van 9/11 in New York en de moord op Pim Fortuyn, zien we hoe het politieke landschap in Nederland voorgoed zou veranderen.

AVROTROSRomy Treebusch

Jeroen Spitzenberger speelt Pim Fortuyn

AVROTROSKelly-ann van Steveninck

Ramsey Nasr speelt PvdA-lijsttrekker Ad Melkert

Naast Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Fedja van Huêt, Carly Wijs, Jaap Spijkers, Frank Lammers, Thijs Römer, Teun Luijkx, Tijn Docter, Jeroen De Man en Olinda Larralde Ortiz. 

De serie is geschreven door Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht, de regie is in handen van Michiel van Jaarsveld. De vijfdelige serie is naar verwachting in het voorjaar van 2022 te zien bij AVROTROS op NPO 1.