Kamp Van Koningsbrugge - Exit Remi en Sam

AVROTROS

Remi en Sam wisten de eindstreep van Kamp Van Koningsbrugge nét niet te halen. Welke fout zullen ze nooit meer maken? En hoe kijken ze terug op hun deelname? 

Remi

Exit Remi

Onder het oog van de instructeurs maakt Remi tijdens de eindmissie een kapitale fout: hij laat niet één maar twee keer zijn wapen per ongeluk afgaan. Deze fouten kunnen in de laatste fase niet gemaakt worden. Bij de Safehouse komt dit hem duur te staan. ‘’Het doet pijn. Ik had je er heel graag bijgehouden. De energie en arbeid die jij geleverd hebt, hebben we in dit programma nog nooit eerder gezien’’ aldus Ray terwijl hij Remi vraagt zijn badge af te halen. 

“Het is geen spelletje.”
Sam

Sam

Exit Sam

Na het zien van de videoboodschap van zijn vrouw begint Sam met volle kracht aan de afmatting. Met de derde kaart in handen probeert Sam zich nog steeds te oriënteren, maar hij mist een afslag en raakt verloren. Boos op zichzelf loopt hij door. Steeds verder en verder de verkeerde kant op. Zo ver dat er wordt besloten hem uit het veld te halen.

Nogmaals wordt duidelijk hoe belangrijk het is om als commando foutloos te kunnen navigeren. Helaas moet Sam als dertiende cursist, nét voor het einde, zijn badge inleveren.