Kijk nu de docu: Mia & Dion, Missie Songfestival

AVROTROS

Volg in deze documentaire het songfestival duo Mia Nicolai en Dion Cooper op weg naar het Eurovisie podium in Liverpool met het nummer ‘Burning Daylight’. Mia en Dion hebben nog nooit eerder op zo’n groot podium opgetreden en de voorbereidingen verlopen ook niet van een leien dakje.

“<span><span><span><span><span><span>“Het project waar we aan werken, wat Eurovisie is, is gewoon zo groot!”&nbsp;</span></span></span></span></span></span>”
Dion Cooper

Kijk de docu op NPO Start

Op 1 november gaat de spotlight op Mia en Dion aan, twee artiesten die voor Nederland nog totaal onbekend zijn. De pers houdt ze vanaf het eerste moment flink tegen het licht. In de docu vertellen ze hoe ze dit hebben ervaren en hoe ze ermee om hebben leren gaan.

Daarnaast gaan ze ook voor het eerst samenwerken met een heel groot team; een team dat ervaring heeft met het neerzetten van een winnende act. Duncan Laurence, de winnaar van 2019, is co-schrijver van de song ‘Burning Daylight’ en vormt samen met zijn partner Jordan Garfield het creatieve team van de act.

Het is lastig voor artiesten om te accepteren dat er superveel mensen zijn met een mening, terwijl je eigenlijk als artiest, als verteller, gewoon je eigen verhaal wil vertellen. Dat is de grote uitdaging van zo’n groot avontuur.".

Meer over het ontstaan van Burning Daylight, het Nederlandse songfestivalnummer vind je hier. 

Het nummer ‘Burning Daylight’ gaat over vallen en opstaan. “We gaan naar het Eurovisie Songfestival met een nummer dat al klopte, maar nu kunnen we ook zeggen dat we het echt hebben beleefd.” zegt Mia over de hobbelige weg naar het Eurovisie Songfestival. 

Inmiddels zijn Mia en Dion ook al in Liverpool aan de slag en hebben ze voor het eerst gerepeteerd op het podium in de arena. Hoe gaat de act eruitzien? Hoe ziet de stage-kleding eruit in het licht? Bekijk de eerste beelden van de repetitie:

De eerste repetitie van Mia & Dion op het podium van het Eurovisie Songfestival

  1. Eerste repetitie van Burning Daylight op het grote Eurovisie podium