Kijken: het Gouden RadioRing Gala 2020

AVROTROS

Op donderdag 28 januari 2021 worden live in Theater Gooiland in Hilversum de belangrijkste radioprijzen van het jaar uitgereikt. In dit artikel lees je welke prijzen dit zijn en waar je het gala kunt volgen. 

Het RadioGala van het Jaar kijk je op 28 januari vanaf 20.00 uur op het YouTube-kanaal van AVROTROS. 

Wie verdient de prijs voor het beste radioprogramma 2020? Daarnaast zullen er tijdens het gala vier juryprijzen uitgereikt worden: de Marconi Oeuvre Award, de Marconi Award Beste Zender, de Marconi  Award voor Aanstormend Talent. En we maken bekend wie de Zilveren RadioSter Man, Zilveren RadioSter Vrouw én de Gouden Podcast winnen!

De stembussen voor de Gouden RadioRing sluiten donderdag 28 januari om 20.30 uur. Heb je nog niet gestemd?

Stem hier!

Genomineerden Gouden RadioRing

Arbeidsvitaminen

Arbeidsvitaminen bestaat al 75 jaar en mag met die prestatie zichzelf het langstlopende landelijke muziek-radioprogramma van de wereld noemen.

Jan-Willem Start Op

Het programma van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte op Radio 2 hoort bij het ochtendritueel van een grote groep Nederlandse luisteraars en heeft zijn plaats tussen de genomineerden volledig verdiend! 

Kinkstart

Deze ochtendshow is onderdeel van het alternatieve radiostation KINK dat in 2019 met succes werd gelanceerd! Elke werkdag is Michiel Veenstra te horen met de beste alternatieve muziek. 

Mattie & Marieke

Menig luisteraar begint zijn ochtend met het vrolijkste duo van de Nederlandse radio! Mattie & Marieke hebben hun weg door het Nederlandse radiolandschap gebaand en hun nominatie volledig verdiend. 

The Boom Room

Jochem Hamerling draait de nieuwste releases en Gijs Alkemade ontvangt de grootste techno artiesten. Van Reinier Zonneveld tot Charlotte de Witte. 

Genomineerden Marconi Award voor Aanstormend Talent:

  • Wouter Bouwman (NPO Radio 1, BNNVARA)

  • Natasja Gibbs (NPO Radio 1, BNNVARA)

  • Sophie Hijlkema (NPO 3FM, AVROTROS)

Genomineerden Marconi Award voor Beste Zender:

  • FunX

  • KINK

  • Q-Music

Winnaar Marconi Oeuvre Award

De Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar Daniël Dekker! In zijn radio-uitzending Lunch Lekker Met Daniël Dekker werd hij met dit nieuws verrast door Golden Earring-zanger Barry Hay en RadioRing-presentator Rob Janssen. De jury van de Marconi Awards prijst Dekker vanwege “zijn ongekend succesvolle radio-carrière, zijn herkenbare stem en eigen geluid. Een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart.”