Knippen voor Alzheimer

AVROTROS

Twee jaar geleden werd bij Ingrid (66) Alzheimer gediagnosticeerd. De diagnose dementie slaat vaak in als een bom, bij patiënten, maar ook bij hun familie en geliefden. Want je weet dat het vanaf dat moment alleen maar slechter zal gaan en dat je daar niets, maar dan ook niets tegen kan doen. Sommige mensen zetten deze onmacht om in actie. Zo ook Ellen, de dochter van Ingrid.

Bekijk het verhaal van Ellen en haar moeder in de video onderaan dit artikel

Na een diagnose volgt vaak een behandelplan. Bij dementie is dat anders want er is geen medicijn. Het is simpelweg afwachten hoe de ziekte verloopt. Dat het alleen maar slechter zal worden, dat is zeker. 

Het slechte nieuws dat Ingrid dementie had, kwam daarom ook hard aan. Ingrid was vooral erg verdrietig en ook boos. Haar man Dick en dochter Ellen vertellen in Herinneringen voor het leven - stop dementie over de onmacht die zo'n diagnose met zich meebrengt. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

AVROTROSPrivé bezit

Ingrid (66) kreeg de diagnose Alzheimer

AVROTROSPrivé bezit

Ellen en haar moeder Ingrid

“Al een hele lange tijd wist ik dat er iets niet klopte, maar de diagnose kwam pas vele jaren later”
Ellen over de diagnose van haar moeder

Een positieve draai

Ellen is make-up artist en kapper van beroep en besloot haar kwaliteiten in te zetten om de onmacht die ze voelde om te zetten in iets positiefs. Ze is de actie 'Knippen voor Alzheimer' gestart. Ze wil hiermee zoveel mogelijk geld ophalen voor een toekomst zonder dementie. 

Ellen organiseert knipdagen bij haar thuis. Mensen mogen zelf weten hoeveel ze betalen voor de knipbeurt. Elke euro die ze hiermee ophaalt gaat naar Alzheimer Nederland. Voor haar moeder is het te laat, maar hopelijk komt met dit geld een oplossing voor dementie een stapje dichterbij. 

Steun Ellen en doneer of geef je op voor een knipdag

Het verhaal van Ellen en haar moeder