Marlijn Weerdenburg op zoek naar antwoorden in een nieuw seizoen van DNA Onbekend

AVROTROS

Familie, het is de basis. Maar wat nou als je niet zeker weet wie je familie is? Weten waar je vandaan komt geeft belangrijke inzichten in jouw eigen ontwikkeling. Marlijn Weerdenburg gaat vanaf 18 januari 2023 in DNA Onbekend op zoek naar antwoorden op deze grote levensvragen.

Internationale vraagstukken

De wereld verandert, Nederland wordt internationaler en zo ook de vraagstukken in DNA Onbekend. We volgen de 29-jarige Lisa, die in Colombia is geboren en inmiddels ook een halfzus heeft opgespoord. Toch blijft Lisa met een knagend gevoel zitten: zijn zij wel echt familie?

En het verhaal van de 40-jarige Lucy. Zij krijgt op haar tiende te horen dat haar vader misschien niet haar biologische vader is. Samen met DNA Onbekend reist zij naar Uganda voor antwoorden.

Familiegeheimen

Familiegeheimen zijn van alle tijden. Pascal (46) heeft altijd bij zijn oma en opa gewoond en heeft zijn vader nooit gekend. Zijn moeder heeft wel een idee wie zijn vader zou kunnen zijn, dus gaat hij op onderzoek uit.

Ook met At duiken we in de familiegeschiedenis. Hij is als baby afgestaan en ontmoette onlangs zijn biologische familie, maar klopt deze informatie wel? En Leo, Rindert en Frank zijn in verwarring over hun afkomst. Zowel Leo als Rindert twijfelen of hun vader hun vader is en Frank twijfelt of zijn moeder zijn moeder wel is. 

De zussen Petra (44) en Jeanet (48) hebben al 22 jaar geen enkel contact, maar dan belt Jeanet Petra met een schokkend bericht. Zijn de twee zussen, halfzussen of zelfs helemaal geen zussen?  

“De vraag waar je vandaan komt is een levensvraag, je fundament.”
Marlijn Weerdenburg

Op deze emotionele reizen staat Marlijn Weerdenburg de deelnemers bij. Over de opnames zegt ze: "Ik vind het enorm eervol om zo dicht bij mensen te mogen staan in hun zoektocht naar hun basis en identiteit. De vraag waar je vandaan komt is een levensvraag, je fundament. Soms gaat het om een zoektocht van al decennialang en dat ik daar een klein onderdeel van mag zijn, is bijzonder. Zeker wanneer het antwoord in hun zoektocht gegeven kan worden.”

DNA Onbekend is vanaf woensdag 18 januari 2023 om 21.20 uur te zien op NPO 1. 

Podcast

Nieuw dit seizoen zijn de podcasts waarin een exclusief kijkje achter de schermen van DNA Onbekend wordt gegeven. En we je meenemen in onze zoektocht naar het vinden van antwoorden voor onze deelnemers. De podcasts zijn na aflevering 3 en 4 te beluisteren via alle populaire podcast-apps.