Michael Douglas - De verloren zoon

AVROTROS

Het is niet gemakkelijk de zoon van Hollywood-legende Kirk Douglas te zijn... Daar weet acteur en filmproducent Michael Douglas alles van! Hij vertelt in deze documentaire openhartig over zijn leven en werk. De complexe relatie die hij had met zijn vader vormt hierbij het uitgangspunt.

Kirk Douglas was een succesvol acteur, regisseur en producent en kende een lange filmcarrière. Zo speelde hij onder andere Vincent van Gogh in de film 'Lust for Life' en 'Spartacus' in de gelijknamige film van regisseur Stanley Kubrick.

AVROTROS

Kirk en Michael Douglas - CR Michael Douglas

Uit de schaduw van vader Kirk Douglas

Het kostte zijn oudste zoon Michael Douglas een lange tijd om uit de schaduw van zijn vader te stappen. Door zijn zeldzame vasthoudendheid wist Michael een dubbele carrière als acteur en filmproducent te ontwikkelen. 

Ondanks zijn successen, waren er ook veel beproevingen in Michael zijn leven: alcohol, een chaotisch privéleven, ziekte en een zoon die in de gevangenis belandde voor drugshandel. 

AVROTROS

Michael en Kirk Douglas - CR Michael Douglas

Succes in Hollywood

Uiteindelijk bewees Michael Douglas, de ster van films als 'Fatal Attraction' en 'Basic Instinct', dat hij op zijn eigen manier net zo succesvol was als zijn vader. Hij won een oscar voor zijn hoofdrol als Gordon Gekko in de misdaad-dramafilm 'Wall Street' en won samen met Saul Zaentz een oscar voor 'One Flew Over the Cuckoo's Nest'.

De Close Up-documentaire 'Michael Douglas - De verloren zoon' zie je dinsdag 6 juni 2023 om 22.40 uur bij AVROTROS op NPO 2. 

Kijk de docu (terug) via NPO Start