Onverwachte archeologische vondsten tijdens de renovatie van het Binnenhof

AVROTROS

Splinter Chabot brengt weer een bezoek aan het gesloten Haagse Binnenhof. In deze aflevering neemt hij je mee in de tegenkrachten die een voorspoedige renovatie in de weg staan. De opknapbeurt loopt namelijk twee jaar vertraging op en omwonenden maken zich hard voor het groen in de stad.

“De afgelopen maanden hingen er donkere wolken boven de renovatie van het Binnenhof. Letterlijk en figuurlijk.”
Splinter Chabot

Vertraging van de renovatie

Vooralsnog loopt de renovatie van het Binnenhof twee jaar vertraging op. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, legt tijdens een persconferentie uit hoe dit komt. Samen met politiek verslaggever Joost Vullings bespreekt Splinter dit grote nieuws. Hij vraagt zich af wanneer Vullings terug zal keren op het Binnenhof.

Caroline van der Plas

Frontvrouw van de politieke partij BoerBurgerBeweging, Caroline van der Plas, laat Splinter zien hoe je als nieuw lid van de Tweede Kamer je weg vindt in het centrum van democratie. Van der Plas neemt Splinter mee naar de plek waar haar carrière in het eeuwenoude gebouw begon en ze speculeren over de toekomst van Caroline op het Binnenhof. Zou zij als de renovatie klaar is in 2028 als eerste vrouwelijke minister-president terugkomen in het Torentje?

AVROTROS

Caroline van der Plas

AVROTROS

Omwonenden en ondernemers tijdens een bewonersbijeenkomst

AVROTROS

Splinter Chabot en Hugo de Jonge

Hagenezen

Ondertussen wordt er nog hard gewerkt op het Binnenhof. Zo wordt de Grondwetbank ontmanteld om plaats te maken voor de nieuwe publieksentree. Dat gaat niet zonder tegenstand, want tijdens een bijeenkomst maken Hagenezen zich hard voor het groen in hun stad. Splinter spreekt omwonenden en ondernemers tijdens een bewonersbijeenkomst.

Kunst van het Binnenhof

Na 'Ondertussen aan de Hofvijver' zie je op NPO 2 Extra de spin-off 'De kunst van het Binnenhof'. Kunstenaar Tirzo Martha neemt Splinter mee in zijn voorbereidingen voor de allereerste Kunstparade Binnenhofrenovatie. Dit is een project waarin verschillende kunstwerken, waarin de betekenis van het Binnenhof wordt vastgelegd, worden tenroongesteld op de omliggende pleinen. Tirzo Martha nodigt iedereen in Nederland uit persoonlijk bij te dragen aan het kunstwerk, door een stoel mee te nemen!

Ondertussen aan de Hofvijver zie je op 27 mei om 22.10 uur op NPO 2.
Even je geheugen opfrissen?

Afleveringen terugkijken via NPO Start