Rauwe portretten uit de oorlog in Oekraïne in nieuwe serie My Generation @ War

AVROTROS

Wat zou jij doen als er een oorlog uitbreekt in jouw land? Ontdek de aangrijpende verhalen van tien (buiten)gewone jonge mensen die geconfronteerd worden met de harde realiteit van de oorlog in Oekraïne. Kijk vanaf 12 juli 2023 de nieuwe vijfdelige docuserie My Generation @ War om 21.00 uur op NPO3.

Tussen angst en hoop vertellen zij hun persoonlijke verhaal aan de hand van hun eigen berichten op social media. My Generation @War is een vijfdelige serie die een krachtig licht werpt op hun moed, dilemma's, veerkracht, verlies en doorzettingsvermogen. 

AVROTROS

Crew

Programmamakers Simone Timmer en Roel van Hees bezochten Oekraïne om de verhalen te vertellen van deze jonge mensen in tien ongefilterde, rauwe portretten. Iedere aflevering van My Generation @War brengt twee Oekraïners in beeld, waarbij we ze volgen in hun dagelijks leven en meemaken hoe de oorlog hun leven op zijn kop heeft gezet. 

Programmamaker Simone Timmer vertelt over haar ervaringen tijdens het maken van de serie in EenVandaag


Advocaat wordt luitenant

De serie verkent de verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven van deze jonge mensen. Ontdek het verhaal van Taiisa, een student die haar studie psychologie moet onderbreken en naar Nederland vlucht. Volg Olga, een jonge advocaat uit Kramatorsk die nu eerste luitenant is van een mortierbataljon.

Meer durven uitspreken

Maak kennis met Arthur, een bioloog die zich door de oorlog meer durft uit te spreken over zijn geaardheid. Dima laat zien hoe hij zijn verwoeste geboortestad verlaat en de wereld van drag ontdekt in Kyiv. 
In die stad volgen we ook de bekende pop-band Antytila, die op de drempel van hun internationale doorbraak, toch het leger in ging. toch het leger in ging. Dichtbij president Zelensky leren we Darriia kennen, en aan het front vecht Daniil als hospik voor de levens van anderen.

(Tekst gaat verder onder video)

Trailer My Generation @ War

Boezemvrienden

Tot slot zien we hoe Olha, een 'fitgirl' die werkt voor een postbedrijf met gevaar voor eigen leven haar werk blijft doen en Andreii en Vlad, DJ’s en boezemvrienden melden zich in de eerste dagen van de oorlog al aan als vrijwilligers in het leger.

My Generation @ War, vanaf 11 juli te streamen via NPO Start en vanaf 12 juli om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 3