Reis mee langs de mooiste Franse streken in een nieuw seizoen van Gort over de Grens

AVROTROS

Ilja Gort keert terug met een nieuwe serie van Gort over de Grens. In zes afleveringen neemt hij je mee langs de mooiste streken van zijn geliefde land Frankrijk en gaat hij op zoek naar het geheim van ‘La Douce France’.

Vele gezichten van Frankrijk

Hoe komen de Fransen aan hun kennis van lekker eten, van mooie wijnen, van schoonheid en wat zegt al dat heerlijks over de Fransen zelf en over het land? Dat zoekt Ilja Gort uit in een nieuw seizen van Gort over de Grens. Hij ontdekt de vele gezichten van Frankrijk. Zo reist hij af naar het de Zuid-Franse Camargue en dompelt zich onder in het ruige leven van wilde paarden, cowgirls en zwarte stieren.

Romeinen

In de Languedoc duikt hij in het rijke verleden van de Romeinen en vertelt meer over hun immense bouwwerken. Ook reist Ilja door het woeste niemandsland van de Auvergne en gaat op zoek naar de markante figuren die daar wonen. Voor een stuk hele lekkere kaas beklimt hij zelfs de hoogste vulkaan van het centraal massief. In de Provence rijdt hij door de bloeiende lavendelvelden en doet op zijn eigen manier een poging het karakter van Vincent van Gogh te doorgronden.

AVROTROS

Een potje jeu des boules in de Provence | ©Caroline d'Hollosy

Gouden Kust

Een wijnboer die in Frankrijk rondreist gaat natuurlijk ook op zoek naar de diverse bijzondere smaken van wijn. Ilja bezoekt de streek Bourgogne waar hij de mooiste wijnen van de ‘Gouden Kust’ zich laat inschenken. In de Dordogne drinkt hij de dikste wijn die wordt gemaakt en gaat aan tafel met een truffelvarken van 200 kilo om samen te lunchen.

Eten, wijn, cultuur en sterke verhalen staan deze serie weer centraal. Op een manier zoals alleen Ilja Gort dat kan.

Gort over de Grens zie je vanaf zaterdag 8 januari 2022 om 20.35 uur op NPO 2.

Waan je vast in Frankrijk tijdens deze twee bijzondere reizen:

  1. Gort over de Grens - la douce France