Sarita Lorena

AVROTROS

Sarah de Sousa Gonçalves, geboren op 1 januari 1997 in Brazilië, staat bekend als Sarita Lorena. Op 9-jarige leeftijd verhuist ze vanuit Brazilië naar het Zeeuwse IJzendijke. Door in 2018 deel te nemen aan FunX Talent, waar ze de finale haalt, breekt ze door.

Braziliaanse roots

Sarita brengt haar kinderjaren door bij haar opa en oma in Brazilië. Op haar negende verhuist ze naar Nederland. Ze luistert tijdens haar jeugd naar veel verschillende muziekgenres. Haar moeder en stiefvader draaien veel Guus Meeuwis, Marco Borsato en BLØF.

Maar ook haar Braziliaanse roots komen terug in haar muzieksmaak. Ze luistert veel Latin, zoals Aventura met ‘Obsesion’. In Brazilië krijgt ze een barbiepop van Shakira, haar idool. Vanaf dat moment is Sarita’s doel om net zo beroemd te worden als Shakira, zodat ze ooit haar eigen barbiepop kan uitbrengen.

K3 en Tarzan

Sarita luistert als kind heel veel naar K3, waardoor ze beter Nederlands heeft leren praten. De film Tarzan is voor haar heel aangrijpend. Ze herkent zichzelf en haar moeder in het verhaal. Het nummer ‘You’ll be in my heart’ van Phil Collins is dan ook haar favoriete soundtrack.

De moeder van Sarita vindt school belangrijker dan het maken van muziek. Sarita is het daar helemaal niet mee eens. Doordat ze altijd contacten heeft in de muziekwereld, krijgt ze de kans om in het voorprogramma te staan van Niels Destadsbader. Hier neemt ze haar moeder mee naar toe en vanaf dat moment begrijpt haar moeder dat Sarita verder wil met muziek en niet met haar studie commerciële economie.

Talentenjacht

In 2018 besluit Sarita om mee te doen aan de talentenjacht van radiostation FunX. Daar krijgt ze acht weken de tijd om opdrachten te maken. Ze schrijft tijdens haar deelname haar liedje ‘Denk Maar Niet’, dat gaat over een breakup die niet zo goed verliep. Dat nummer is meteen ook haar meest gedraaide track.

Platencontract

Na haar deelname aan FunX Talents krijgt Sarita veel aanvragen voor festivals. Ze start een zoektocht naar wat nu echt haar muziekgenre is en bij haar past. Inmiddels weet ze dat haar muzieksmaak meer bij urban, Hiphop en Latin past en ze het liefst zingt in het Portugees.

Sarita brengt volledig in eigen beheer de track ‘Laat Me Niet Los’ uit. Een jaar later tekent ze bij Sony en brengt ze samen met Ronnie Flex de single ‘Haal Me Naar Boven’ uit.

Ode aan de sport

Tegenwoordig schrijft Sarita liedjes op aanvraag. Zo schreef ze het nummer ‘Bem-Vindo Anthony’ op verzoek van Ajax om de spelers David Neres en Danilo om Anthony te verwelkomen in Nederland. Daarnaast schreef ze ‘Haar Ode’ als ode aan de sport voor de Nationale Sportweek 2020.