Schilder mee aan een speciale Nachtwacht in Leiden

AVROTROS

De exposure-box van Het geheim van de Meester is verhuisd van Eindhoven naar Leiden. Schilder jij mee aan 'De Nachtwacht door iedereen'? 

Krijg de kans om zelf te ervaren hoe bijzonder en uitdagend het is om De Nachtwacht te schilderen en meer over de schilder zelf te weten te komen. Burgemeester Henri Lenferink opent op dinsdag 8 februari 2022 samen met wetenschapshistoricus Thijs Hagendijk en producent Marc Pos de exposure-box op de Beestenmarkt in Leiden.

AVROTROS

De exposure-box in Leiden

Laatste drie delen van De Nachtwacht

In de exposure-box is het mogelijk om een stukje van De Nachtwacht te schilderen. Iedereen is welkom: van jong tot oud. Op het doek, dat in zes stukken is opgedeeld, staan slechts de contouren van de afbeeldingen op het schilderij. De eerste drie delen zijn geschilderd in Eindhoven, nu is Leiden aan de beurt voor de laatste drie delen. 

Voorbijgangers die het leuk vinden kunnen zelf aan de slag met de aanwezige verf en kwasten en een bijdrage leveren aan deze speciale Nachtwacht. Uiteindelijk zullen de zes delen samengevoegd worden en ‘De Nachtwacht door iedereen’ vormen. Of ga op de foto in de speciale photobooth en portreer jezelf als Rembrandt. 

Waar staat de exposure-box?

De exposure-box staat van dinsdag 8 februari tot en met maandag 14 februari op de Beestenmarkt in Leiden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur, met enkele uitzonderingen. Op de openingsdag is de exposure-box vanaf 14.15 uur open in Leiden. Op vrijdag is de box in Leiden tot 20.00 uur geopend en op maandag tot 16:00 uur.