Spectaculaire optredens, spanning en jubilea tijdens Musical Awards Gala 2023

AVROTROS

Op maandag 15 mei 2023 wordt de rode loper uitgerold en worden live vanuit het Circustheater Scheveningen de prestigieuze Musical Awards uitgereikt. Tijdens deze show zijn er optredens die een voorproefje geven van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. 

In het afgelopen jaar zijn er veel grote en kleinere producties in première gegaan die zeer goed zijn ontvangen. Welke musical wint een Award? 

AVROTROS

Musical Awards Gala 2023

'Uiteraard krijgen we een fantastisch voorproefje van de musicals die momenteel en komend seizoen in de theaters te zien zijn', aldus Frits Sissing.

“Het is een prachtig musicaljaar geweest”
Frits Sissing

AIDA, Les Misérables en Grease

Tijdens de show wordt het publiek getrakteerd op onder andere optredens van Disney’s AIDA, Les Misérables en kan er meegezongen worden met de klassiekers Mamma Mia! en Grease, waarvan de twee hoofdrolspelers ook de winnaars waren van het AVROTROS programma Op zoek naar… 

Jubilea

Ook wordt er op bijzondere wijze stilgestaan bij de Soldaat van Oranje. Deze musical viert dit jaar zijn 12,5 jarig jublileum. Daarnaast wordt het jubileumjaar van Simone Kleinsma gevierd met de eerste musical die speciaal voor haar geschreven is: De Hospita. Ze treedt deze avond ook zelf op.

Binnenkort maken we de volledige line-up van het Musical Awards Gala 2023 bekend. 

Onthulling

De vakjury van de Stichting Musical Awards maakt later in april bekend wie voor welke award genomineerd is. Ook de nominaties voor de twee publieksprijzen, de beste musical van het jaar en de beste familiemusical, worden dan onthuld. 

Musical is één van de best bezochte podiumkunsten van ons land. Het inspireert, emotioneert en verbindt. AVROTROS biedt als omroep voor cultuur al tientallen jaren een podium voor jong talent met een breed aanbod (musical)programma's. 

Het Musical Awards Gala live vanuit het Circustheater Scheveningen, maandag 15 mei bij AVROTROS om 20.30 uur op NPO 1.