Trailer seizoen 5 van Flikken Rotterdam

AVROTROS

Wat staat de rechercheurs van Flikken Rotterdam in het vijfde seizoen te wachten? Lees hier de verhaallijn en bekijk een voorproefje van dit spannende seizoen.

Als een aantal werknemers in een laboratorium wordt vermoord, starten de rechercheurs een onderzoek waarin al snel duidelijk wordt dat de enige overlevende het doelwit was. Stan, Noucha, Dries en Esther proberen uit te vinden waarom zij dood zou moeten en brengen haar ondertussen veilig onder in een safehouse.

Chemische stof

Er blijkt een verband tussen de overlevende laborante en een geneesmiddelonderzoek waaraan diverse jonge mensen hebben meegedaan. Met sommige van hen is het niet goed afgelopen. Daarnaast wordt in het laboratorium een chemische stof gevonden die er niet thuishoort.

Een vertegenwoordiger van een groot farmaceutisch bedrijf meldt zich bij officier van justitie Hein Berg met vragen over deze stof. Voordat de rechercheurs hebben kunnen uitvinden wat voor middel van het bedrijf getest wordt, verdwijnen de resultaten van de test kliniek evenals de directeur van de aardbodem.

Een lucratief geneesmiddel

De Rijksrecherche neemt het onderzoek over en concludeert dat het team, met name Esther, steken heeft laten vallen. Hein Berg en de rechercheurs zetten alles op alles om Esther vrij te pleiten door de ware toedracht van de moorden te achterhalen. Daarbij speelt een lucratief geneesmiddel tegen een wereldwijde nieuwe pandemie een belangrijke rol.

Gevaarlijk gedrag

Dries is na de heftige gebeurtenis in seizoen 4 weliswaar weer aan het werk, maar vertoont gevaarlijk gedrag. Hijzelf ziet het probleem niet waardoor hij Esther en anderen regelmatig in gevaar brengt. Noucha moet een persoonlijk verlies met behulp van Stan verwerken.

Bekijk de trailer van seizoen 5

Rolverdeling Flikken Rotterdam seizoen 5

  • Dries van Weelden - Mark van Eeuwen

  • Esther Wegereef - Maartje van de Wetering

  • Stan Vroom - Cees Geel

  • Hein Berg - Huub Stapel

  • Noucha van Vliet - Ortál Vriend

Verder zijn er gastrollen voor onder anderen Roeland Fernhout, Hans Dagelet, Hans Kesting, Denise Aznam, Saskia Temmink, Cynthia Abma, Rosa Reuten, Peter Blok, Porgy Franssen, Henriette Tol en Anne-Marie Jung.

Seizoen 5 van Flikken Rotterdam, vrijdag 3 september 2021 om 20.40 uur op NPO 1.