Afl. 6 - Een bizarre ontdekking

AVROTROS

Wat betekent de kolibrie in het werk van Frida Kahlo? En hoe kwam de zoon van Michel Petitjean erachter dat zijn vader een verhouding had met Frida? In Verder kijken met Krabbé praten Jeroen Krabbé en regisseur Richard den Dulk door over de zesde aflevering van Krabbé zoekt Kahlo. 

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

Een kolibrie als wenkbrauwen

In het werk ‘De lijst’ (1938) lijken Frida’s wenkbrauwen net een vogel. Haar zelfportret uit 1946 gaat nog een stapje verder. Haar wenkbrauwen vormen de vleugels van de kolibrie, die op haar gezicht getekend of geschilderd staat. Zelf gaf ze aan dat het een teken was voor geluk in de liefde. Bij de Azteken stond de kolibrie voor wedergeboorte. Er wordt gezegd dat Frida tegen beter weten in hoopte dat er een wedergeboorte zou komen van de liefde tussen haar en Diego. 

AVROTROS

Frida Kahlo - Zelfportret (1946) Detail

Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.