Af. 5 - Huisdieren en minnaars

AVROTROS

Waarom was Frida Kahlo zo dol op dieren? En Diego Rivera betrapt Frida met haar minnaar op een bijzondere manier. Samen met regisseur Richard den Dulk praat Jeroen Krabbé verder over de vijfde aflevering van Krabbé zoekt Kahlo. 

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

Frida's liefde voor dieren

In 1937 vertrekt Frida Kahlo bij Diego Rivera en neemt haar aap Fulang Chang mee. Frida was dol op dieren en ze kreeg soms ook een aap cadeau van Diego. Het schijnt dat ze zo dol op dieren was, omdat ze geen kinderen kon krijgen. Ze stopte al haar liefde in haar honden, apen en papegaaien. 

AVROTROS

Frida Kahlo - Fulang Chang en ik (1937)

Frida mocht van Diego affaires hebben met vrouwen, maar van mannen wilde hij niets weten. Frida kreeg een verhouding met de Japanse beeldhouwer Isamu Noguchi. Het werd serieus tussen de twee en ze hadden samen een appartement.

Voor dat appartement hadden ze wat meubels nodig en de rekening daarvan ging naar het adres van Diego Rivera. Zo kwam Diego achter de affaire en ging hij op weg naar het appartement. Noguchi werd gewaarschuwd dat Diego eraan kwam en is zelfs de boom ingeklommen om niet ontdekt te worden. 

Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.