Volg Mia en Dion bij de eerste halve finale

AVROTROS

Vanavond is het dan eindelijk zover: Mia Nicolai en Dion Cooper zingen als veertiende hun 'Burning Daylight' in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Dat het songfestivalavontuur van Mia en Dion niet zonder slag of stoot van start ging, is bij iedereen inmiddels wel bekend. Maar de afgelopen periode hebben ze samen met het creatieve team, diverse coaches en AVROTROS echt alles op alles gezet om daar te komen waar ze nu zijn: klaargestoomd voor de eerste halve finale. En hoe!

Verrast door familie en vrienden

Mia en Dion werden vanochtend verrast door het team van Bart Arens van NPO Radio 2/AVROTROS met succeswensen van vrienden en familie. Geëmotioneerd luisterden Mia en Dion naar alle lieve woorden. 

Persmoment voor vertrek

Nadien volgden er knuffels en tranen in de studio en moesten ze zich klaarmaken voor vertrek naar de venue. Bij het hotel stonden pers en fans om de Nederlandse delegatie uit te zwaaien. 

Bemoedigende woorden

In de bus sprak Duncan Laurence bemoedigende woorden naar Mia, Dion en de Nederlandse Delegatie. “We geloven in jullie. Het enige dat jullie vandaag moeten doen is stralen. Love you”. Zie video 

Eenmaal aangekomen in de venue gingen Mia en Dion meteen in full focus zich voorbereiden voor de laatste repetitie. In een afgeladen zaal wisten ze vanmiddag een uitstekende performance neer te zetten en werden ze met trots weer in de kleedkamer ontvangen. En nu begint het aftellen. Het aftellen voor het grote moment, de drie minuten waarin ze het optreden van hun leven moeten geven. 

Voor aanvang van de halve finale hadden Mia Nicolai en Dion Cooper nog even een momentje met Duncan Laurence:

Het optreden van Mia Nicolai en Dion Cooper

Mia en Dion waren rond de klok van 22.10 uur aan de beurt, als veertiende. Bekijk hier het optreden uit de eerste halve finale: