Volle Zalen - Barrie Stevens

AVROTROS

Barrie Stevens werkt al meer dan een halve eeuw in Nederland als choreograaf, danser, zanger, acteur en nog veel meer. Hij heeft ons land lief, maar voelt zich tegelijkertijd nog altijd ‘every inch an Englishman’.

Een leven in de schijnwerpers

In Volle Zalen keert hij terug naar zijn geboortestad Londen waar hij vertelt over zijn jeugd en als jongetje droomde van de schijnwerpers. In Nederland bezoekt Stevens het graf van zijn voormalig partner Leen Jongewaard en vertelt hij over de invloed die de oudere Jongewaard op hem had.

AVROTROS

Jonge Barrie Stevens

Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Muzikale roadtrip

Barrie Stevens staat nu, na al die jaren, voor het eerst solo op het podium met de voorstelling I'm an Artist, ‘een muzikale roadtrip door mijn leven en werk’. Een hoogtepunt in de glansrijke carriere van het Londense jongetje dat droomde van de spotlights.

De Volle Zalen aflevering over Barrie Stevens zie je dinsdag 30 november 2021 om 20.30 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending hier bekijken.