Volle Zalen - Hans Croiset

AVROTROS

Acteur Hans Croiset blikt in Volle Zalen terug op zijn leven en carrière. Zo neemt hij presentator Cornald Maas mee voor een wandeling over de Ginkelse hei, waar hij als kind tijdens de oorlog parachutisten zag landen.

Drive

Veel later zou Croiset een bescheiden rol krijgen in de oorlogsfilm A Bridge Too Far, over de Slag om Arnhem. Thuis spreekt de acteur openhartig met Maas over zijn ingewikkelde familierelaties, met name zijn moeizame relatie met zijn ook acterende vader Max.

Over zijn drive nog steeds op de planken te willen staan zegt hij: "Theater is bij uitstek een uitingsvorm om iets teweeg te brengen bij het publiek, daar gaat het mij in de eerste plaats om."

AVROTROS

Hans Croiset

Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Conflictueuze relatie

Onder regie van zijn echtgenote Agaath Witteman en met zoon Julien als tegenspeler staat Croiset dit najaar op de planken met de voorstelling Beneden de Rivieren, over een conflictueuze vader/zoon relatie. De camera van Volle Zalen is erbij als ze gezamenlijk repeteren in huize Croiset. 

Update: vanwege de huidige coronamaatregelen kan het zijn dat deze voorstelling op dit moment niet in het theater te zien is.

De Volle Zalen aflevering over Hans Croiset zie je dinsdag 7 december 2021 om 20.30 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending hier bekijken.