Volle Zalen - Jan Rot

AVROTROS

Jan Rot is op vrijdag 22 april 2022 op 64-jarige leeftijd overleden.

De zanger, componist en schrijver maakte in augustus 2021 bekend dat hij uitgezaaide darmkanker had en ongeneeslijk ziek was. Rot werd geopereerd vanwege een tumor en daarna bleek uit scans dat er veel uitzaaiingen zijn. 

In Volle Zalen van afgelopen maart blikten Cornald Maas en Jan Rot samen terug op de 40-jarige carrière van Jan Rot als vertaler, componist, tekstschrijver en zanger.

De herhaling van Volle Zalen over Jan Rot zie je vrijdag 22 april 2022 op NPO 2. De uitzending kun je ook hier bekijken.

AVROTROS

Cornald Maas en Jan Rot

Laatste projecten

Jan Rot vertelt in Volle Zalen dat hij hoopt dat het afscheidsconcert waarbij andere artiesten nummers van en met hem zingen, alsnog doorgang kan vinden in 2022. Maar deze maand liet Rot weten dat hij nog maar een paar weken te leven had en dat hij daarom al zijn optredens moest annuleren. "Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken en dank iedereen voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: Het was een prachtig leven", schreef hij op Facebook. 

Jan Rot laat zijn vrouw Daan en hun vier kinderen achter.

Podcast: Het hertaalde oeuvre van Jan Rot

Hij werd wel de beste liedvertaler van ons land genoemd. Er was dan ook echt niks te bedenken wat hij niet kon vertalen. Als het niet letterlijk kon dan zorgde Jan Rot er wel voor dat de sfeer en de bedoeling van een liedje raak getroffen werd. In deze podcast van Andermans Veren vertelt Jan bevlogen over zijn enorme productie, zijn laatste boek “121 van de beste liedjes ooit” en veel meer.