Volle Zalen - Joke Bruijs

AVROTROS

Joke Bruijs vierde onlangs haar 70ste verjaardag. Samen met Cornald Maas blikt de actrice, zangeres en comédienne terug op haar rijke carrière die al begon toen ze op haar dertiende een talentenjacht won.

Onverwoestbaar

Toneel, theater, televisie, het was niet onmiddellijk de wereld waarin Joke Bruijs werd grootgebracht, zo blijkt uit Volle Zalen. Als telg uit een eenvoudig na-oorlogs Rotterdams gezin - vader was kraandrijver, moeder runde het huishouden - was het handen uit de mouwen steken.

Samen met Maas bezoekt Bruijs de wijk in Rotterdam Zuid waar haar ouderlijk huis stond. Ze wordt er herinnerd aan het verleden en de voortdurende strijd van het gezin de armoede buiten de deur te houden. Ook vertelt ze over de magie van de samenwerking met haar ex-man Gerard Cox en blikt ze vooruit op haar nieuwe voorstelling ‘Joke zingt in haar moerstaal’ en de film ‘Casa Coco’. 

AVROTROS

Joke Bruijs en Cornald Maas

Volle Zalen

Cornald Maas biedt een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

De Volle Zalen aflevering over Joke Bruijs zie je dinsdag 8 maart 2022 om 20.25 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending hier bekijken.