Wie is wie? Dit is de cast

AVROTROS

In de medische dramaserie Dag & nacht staat de verloskundeafdeling, waarvan klinisch verloskundige Ella het hoofd is, centraal. Wie werken er allemaal op deze afdeling? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Ella

Gespeeld door: Kim van Kooten
Klinisch verloskundige Ella runt de beste kraamafdeling van het Land. Voor haar is werk alles, de rest is bijzaak. Ze heeft geen partner, kinderen of privéleven. Daar lijkt Ella zelf absoluut geen problemen mee te hebben, haar omgeving daarentegen wel.

Zo werkt haar moeder Vivi in hetzelfde ziekenhuis en zoekt zij regelmatig contact met Ella op. Ook kinderarts Jerry hoopt al jaren op meer dan een collegiale band, maar Ella houdt hem op afstand.

Jerry

Gespeeld door: Benja Bruijning
Kinderarts Jerry heeft een rustig en consciëntieus karakter, maar worstelt al zijn hele leven met een streng religieuze achtergrond. Jerry probeert een goede vader te zijn voor zijn puberende zoon, maar zijn huwelijk is op sterven na dood.

Tijdens zijn werk bevindt hij zich regelmatig op de afdeling verloskunde. Om het team bij te staan en omdat er vaak taart is, maar vooral ook omdat Ella daar rondloopt.

AVROTROS

Klinisch verloskundige Ella (44)

AVROTROS

Kinderarts Jerry (38)

Louise & Willem

Gespeeld door: Maartje Remmers & Daniël Cornelissen
Een harde werker, recht-door-zee en iemand die haar grenzen bewaakt. Louise is de enige die Ella durft aan te spreken op de structurele onderbezetting van de afdeling. Haar frustraties reageert ze af op stagiair Willem, de enige mannelijke verloskundig op de afdeling.

Willem is gedreven, gevoelig én talentvol. Als een van de weinige mannelijke studenten tijdens zijn opleiding, heeft hij het idee dat hij zich dubbel moet bewijzen. Willem maakt makkelijk contact met collega’s, alleen Louise laat merken dat ze niets van hem moet weten.

AVROTROS

Klinisch verloskundige Louise (43) & stagiair verloskunde Willem (27)

Michael

Gespeeld door: Gijs Naber
Afdelingsmanager Michael gebruikt zijn werktijd vooral om vliegvakanties te boeken en dure spullen te bestellen. Hij vergeet constant afspraken, vooral als Ella het over de werkomstandigheden wil hebben.

Hij is trots op de fantastische cijfers die het ziekenhuis behaalt, maar kijkt niet naar de gezondheid van het personeel dat óf op z’n tandvlees loopt óf instort. 

AVROTROS

Afdelingsmanager Michael (45)

Trui

Gespeeld door: Bianca Krijgsman
Een onmisbare kracht op de afdeling: de ervaren verpleegkundige Trui. Ze heeft alles in het leven al een keer voorbij zien komen, behalve de ware Jacob op één van de dating-apps waarop ze te vinden is. Logisch, want haar ware Jacob loopt namelijk rond in het ziekenhuis waar ze al vijftien jaar werkt. Hij is anesthesist. Veel te hoog gegrepen, denkt Trui.

AVROTROS

Verpleegkundige Trui (50)

Jacob & Frederik

Gespeeld door: Koen de Bouw & Jesse Mensah
Jacob is van huis uit Vlaams en een geroutineerd anesthesist. Een man van weinig woorden en alles moet op zijn manier. In zijn loopbaan heeft hij de meest afschuwelijke trauma’s voorbij zien komen. Die heeft hij tot nu toe succesvol weten te parkeren. Kwetsbaarheid tonen en praten over gevoelens heeft hij niet geleerd, maar op deze manier gaat het niet langer.

Frederik werkt als assistent-anesthesist van Jacob. Frederik is enthousiast en leergierig, maar de autoritaire houding van Jacob maakt hem onzeker en stuntelig. Tegelijkertijd is er twijfel: doet hij dit voor zichzelf of probeert hij zijn vader trots te maken? Frederik komt graag naar de afdeling verloskunde, waar hij samen met Willem klaagt over Jacob en Louise.

AVROTROS

Anesthesist Jacob (55) & assistent-anesthesist Frederik (28)

Milad

Gespeeld door: Sadettin Kirmiziyüz
Bescheiden en betrouwbaar, maar hij houdt ook van lof en erkenning. Gynaecoloog Milad is Ella’s steunpilaar. Soms voelt hij zich een wandelende pinautomaat voor zijn dochters, maar Milad vindt het moeilijk om iets over hun uitgavenpatroon te zeggen.

Het grote geld bij een privékliniek lonkt, omdat daarmee het probleem zou worden opgelost. Dat zou wel betekenen dat hij zijn beste vriend op de afdeling moet verlaten.

AVROTROS

Gynaecoloog Milad (43)

Vivi

Gespeeld door: Raymonde de Kuyper 
Vivi is laboratoriummedewerker en de moeder van Ella. Op haar zestiende raakte ze ongewild zwanger van een Spaanse vakantieliefde. De vakantieliefde verdween, maar baby Ella bleef.

Vivi heeft haar best gedaan, maar er was weinig stabiliteit. De structuur die ontbrak in het leven van Vivi, vond ze in het ziekenhuis. Graag wil ze de banden met haar dochter aanhalen tijdens werk, maar daar zit Ella inmiddels niet meer op te wachten.

AVROTROS

Vivi (60) laboratoriummedewerker en de moeder van Ella

Maria & Tina

Gespeeld door: Esther Scheldwacht & Frieda Barnhard
Net als Ella en Louise zijn ook Maria en Tina klinisch verloskundigen. Maria lijkt aan de buitenkant door haar glimlach sterk, terwijl ze aan de binnenkant doodmoe is. Ze heeft uitputtend werk, een druk gezin, een bejaarde hond, én een dementerende moeder.

De ballen die Maria in de lucht probeert te houden, zijn van lood.

Tina is vrolijk, innemend en doet haar werk op intuïtie. Een bevalling kan haar niet lang genoeg duren en Tina zet liever een ademhalingsoefening in, dan een ruggenprik. Hierdoor maakt ze meer overuren dan wie dan ook. Ze gaat zó op in haar werk, dat ze zichzelf vergeet.

Tina woont, werkt, slaapt en eet in het ziekenhuis. Misschien ook omdat ze op die manier niet hoeft te voelen hoe eenzaam ze eigenlijk is.

AVROTROS

Klinisch verloskundige Maria (53)

AVROTROS

Klinisch verloskundige Tina (28)

Dag & nacht, vanaf woensdag 12 april om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en vanaf dan ook in zijn geheel via NPO Plus.